Andris Biedriņš, Kaspars Kambala un Kristaps Janičenoks – šos Latvijas basketbola izlases spēlētājus ilggadējais izlases kapteinis Jānis Blūms raidījumā "Aizmugure" izcēla, jautāts, ar kurām zvaigznēm izlasē veidojusies vislabākā saspēle. "Tu zini – ja Kambala uzliks bloku, tad tu būsi brīvs," smējās Blūms.

Latvijas basketbola izlases pārbaudes spēlē ar Lietuvas valstsvienību īsi pirms Līgosvētkiem tiks godināts ilggadējais komandas kapteinis Blūms. Blūms Latvijas izlasē aizvadījis 170 spēles, piedalījies septiņos Eiropas čempionāta finālturnīros, un desmit sezonas bija valstsvienības kapteiņa statusā, tostarp laikā, kad ar izlasi saistījās vislielākās cerības un piedzīvotas vissāpīgākās neveiksmes.

Blūma karjeras pilnbriedā 2009. gadā ar milzīgām cerībām tika gaidīts Eiropas basketbola čempionāts, kurā Latvijas izlasi pārstāvētu NBA spoži spēlējošais Andris Biedriņš un virkne labākajos Eiropas klubos tolaik spēlējošu latviešu. Tomēr sauklis "Tagad vai nekad" Latvijas basketbola vēsturē iegājis ar rūgtām mielēm, jo čempionātu aizvadījām vāji un komandā bija disciplīnas problēmas. Blūms raidījumā gan atgādināja, ka beigu beigās pietrūcis tikai viens izšķirošs punkts, lai viss izvērstos savādāk, bet uzsvēra, ka, viņaprāt, publiskās gaidas tolaik bijušas pārspīlētas. "Citos gados jau ar aizgāja greizi, varbūt toreiz par daudz gaidīja no mums, ka iesim un visus vinnēsim, bet nebija tam pamats," viņš atzina.

Tomēr kā to spēlētāju, ar kuru izlasē veidojusies vislabākā sadarbība Blūms nosauca Kristapu Janičenoku, kurš daudzus no saviem izšķirošajiem metieniem iemetis tieši pēc Blūma piespēlēm.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Pāriet no darba basketbola laukumā uz kabinetu ir grūti, bet daru to, kas man patīk. Ar vienu kāju karjera beigusies, ar otru vēl esmu basketbolā iekšā, tikai uzvalkā pie laukuma, ne formā – tā Blūms raksturoja savu pašreizējo profesionālo darbību.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!