Kaut Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) nesen tikusi pie jauna vadītāja, skeletona saimniecībā joprojām valda neziņa par nākotni. Federācijas valdē nav par skeletonu atbildīga locekļa, nav arī oficiāla skeletona komandas vadītāja un trenera. Jaunais valdes priekšsēdētājs Ansis Zeltiņš raidījumā "Aizmugure" solīja to labot. Tikmēr Latvijas skeletona pamatlicējs, treneris Dainis Dukurs atzina – skeletons Latvijā nonācis 20 gadus senā pagātnē.

Jau vēstīts, ka līdz ar olimpiskā medaļnieka Martina Dukura karjeras noslēgumu Latvija strauji zaudējusi skeletona lielvalsts statusu. Tomasa Dukura starti šajā sezonā atkarīgi no tā, kā veiksies atlabšana pēc operācijas, savukārt skeletoniste Dārta Zunte izvēlējusies turpmāk pārstāvēt Igauniju, bet Endija Tērauda – izlaist nākamo sezonu. Vienlaikus šovasar mainījusies LBSF valde, par tās jauno priekšsēdētāju ieceļot Rīgas brīvostas pārvaldnieku Zeltiņu.

Dukurs raidījumā atzina, ka pārmaiņas Latvijas skeletona un bobsleja dzīvē bija vajadzīgas, un tās notikušas īstajā laikā, jo tieši noslēdzies olimpiskais cikls, tomēr uz augstiem rezultātiem starptautiskās sacensībās tuvākajā laikā ir maz cerību. "Jā mēs būsim zemā punktā, būs grūti skarbi jāstrādā, lai kāptu uz augšu, bet tāpēc mēs esam. Kad atvedu skeletonu uz Latviju, mēs sākām no nulles, šobrīd varbūt nav gluži nulle, bet esam kādus 20 gadus atpakaļ," viņš teica. Vienlaikus kā labo ziņu Dukurs izcēla faktu, ka astoņi jaunie skeletonisti jau piedalās Lillehammerē notiekošajā Eiropas kausa izcīņā.

Zeltiņš tikmēr atzina, ka LBSF valde šobrīd strādā nepilnā sastāvā, jo tajā nav neviena, kas rūpētos par skeletonu. Viņaprāt, šādu valdes locekli vajagot, un tas varētu būt Tomass Dukurs. "Jautājums par to, ka pārstāvim jābūt, ir nešaubīgs," teica Zeltiņš. Tomēr arī uz jautājumu, vai federācijā šobrīd ir kāds, kas atbild par skeletona trenēšanu un komandas vadīšanu, Zeltiņam nācās atbildēt, ka nav, tāpat kā nav sportistu, kas varētu startēt šīs sezonas pieaugušo sacensībās, ja neskaita Tomasu Dukuru.

Zeltiņš gan nepiekrita, ka skeletons būtu "atkritis atpakaļ", viņa ieskatā "mēs vienkārši esam nonākuši nākošajā sākumā, un tikai mūsu rokās ir strādāt, lai, arī nākošais olimpiskais cikls būtu veiksmīgs". Kaut "laulības" starp bobsleju un skeletonu ne vienmēr bijušas veiksmīgas, federācija ietver abus sporta veidus, un Zeltiņš pauda pārliecību, jaunā valde nonāks pie skaidra plāna, kā attīstīties abiem sporta veidiem.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Dukurs sūrojās, ka kaut skeletonā ir labi treneri, kuri darbojas jau ilgāku laiku, ir nepieciešams nodrošināt trenera atalgojumu – pašreizējais 760 eiro, viņa ieskatā ir smieklīgs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!