Līdz 14. Saeimas vēlēšanām 1.oktobrī atlikušas mazāk nekā divas nedēļas, un deputāta amata kandidāti vēlētājus burtiski apber ar idejām un solījumiem, kā nākamajos četros gados dzīvot labāk. Bet – vai kandidātiem ir ne tikai solījumi, bet arī zināšanas, erudīcija un citas nepieciešamās prasmes, lai savus mērķus panāktu – to mēģinājām noskaidrot politiķu viktorīnā “Saeimas labirints”, kas ir daļa no “Delfi TV” radītā priekšvēlēšanu raidījumu cikla “Nākamais, lūdzu!”.

Viktorīnas raidījumos piedalījās pa vienam pārstāvim no katra saraksta, kura reitings augustā pārsniedza 2% slieksni, kas ļauj partijai pretendēt uz valsts finansējumu. Šādu sarakstu ir 12, tāpēc, lai rūpīgāk vērtētu katra pārstāvja apķērību un talantus, viktorīnas organizētas divos cēlienos. Katrā no tiem piedalās sešu sarakstu pārstāvji, kuri sagrupēti atbilstoši Centrālās vēlēšanu komisijas izlozētajai sarakstu secībai vēlēšanās.

Pirmajā "Saeimas labirintā" piedalījās partijas “Jaunā VIENOTĪBA” pārstāvis Kārlis Šadurskis, Andrejs Pagors no "Latvijas Krievu savienības", Zaļo un Zemnieku savienību pārstāvēja Krists Bergans-Berģis, "Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija dalībai viktorīnā izvirzīja Aleksandru Kazačkovu, bet Jānis Vitenbergs pārstāvēja Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

Viktorīnā tika aicināta piedalīties arī politiskā partija "Stabilitātei!", taču tās pārstāvji no dalības raidījumā atteicās, skaidrojot to ar aizņemtību priekšvēlēšanu periodā.

Viktorīnu vadīja "Delfi TV" žurnālists Andris Auzāns. Raidījuma dalībniekiem bija ne tikai jāatbild uz klasiskiem viktorīnas jautājumiem, kuros jāizvēlas viena pareiza atbilde no vairākām, bet arī jāmēģina atbildēt uz atvērtiem jautājumiem, kā arī jādemonstrē spēja saprasties ar kolēģiem un saprotami skaidrot dažādus ar politiku saistītus jēdzienus. Viktorīnas noslēgumā katram no kandidātiem bija iespēja demonstrēt savu runas mākslu, sakot vēlētājiem īsu Jaungada uzrunu, kādu teiktu, ja pēc vēlēšanām kļūtu par premjeru.

Kā deputāta amata kandidāti tika galā ar āķīgiem jautājumiem un uzdevumiem, skatieties portālā "Delfi".

Nākamais raidījums "Saeimas labirints", kurā piedalīsies Ringolds Balodis (LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ), Uldis Budriķis (Konservatīvie), Agris Freifalts (Politiskā partija "KATRAM UN KATRAI"), Kaspars Briškens ("PROGRESĪVIE"), Juris Pūce (Attīstībai/Par!) un Edvards Smiltēns ("APVIENOTAIS SARAKSTS - Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība, Liepājas partija"), “Delfi TV” ēterā būs skatāms ceturtdien, 22.septembrī, pulksten 14.

14. Saeimas vēlēšanām veltīto saturu portālā "Delfi" līdzfinansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Visas cikla “Nākamais, lūdzu!” intervijas ar partiju pārstāvjiem skatieties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!