Reklāma, influenceres, stila speciālisti, sabiedrībā zināmi cilvēki un vēl daudzi citi nemitīgi māca sievietes modināt savu sieviešķību, stāsta, kā mums jāizskatās un kādām jābūt. Vai sievietei ir pienākums būt skaistai? Cik daudz laika un naudas mēs tērējām tam, lai atbilstu "skaistuma standartiem"? Ko nosaka mūsu pašu vēlmes, bet kas no tā ir skaistuma mīta uzspiests? Par šiem un citiem jautājumiem trīs žurnālistes - Alina Lastovska, Olga Dragiļeva un Anastasija Tetarenko-Supe - diskutēja raidījuma "Visas labas" trešajā epizodē.

Bailes novecot, pieņemties svarā un neatbilst kādiem "standartiem" - vai tas mūs motivē cīņai par skaistumu? Mēs domājam par to, kā mūs redz apkārtējie, mēs gribētu nebūt atkarīgas no citu cilvēku viedokļa, bet mūs tas tomēr ietekmē, turklāt ir grūti nodalīt savu vēlmi izskatīties labi no ieaudzinātas domas, ka viens no sievietes primārajiem uzdevumiem ir "priecēt aci", secināja raidījuma "Visas labas" veidotājas.

Šajā epizodē autores runāja arī par attiecībām ar ķermeni un to, kāpēc notievēšana sabiedrībā tiek uztverta kā panākums, par ko steidz uzslavēt pat attāli paziņas. Nozīmīga problēma ir arī ēšanas traucējumi, un sīkāku informāciju par tiem, kā arī par atbalsta iespējām var uzzināt vietnē "www.anoreksija.lv".

"Visas labas" ir desmit raidījumu sērija, kur žurnālistes pievērsīsies tādiem tematiem kā mīti un aizspriedumi par sievietēm, viņu spējām, piemērotību dažādiem amatiem un nodarbēm, kā arī centīsies veicināt izpratni par feminismu un dzimumu līdztiesību.

Projektu "Visas labas" līdzfinansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

"Visas labas" ir pieejamas dažādās platformās - Spotify, Apple, Youtube un Podbean.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!