Sociālajos tīklos skaļā režisore Alise Zariņa un jauniešu vidū populārais influenceris Armands Jaunzems raidījumā "Par TO pašu" analizē uzmanību no pretējā dzimuma puses. Izrādās, itin bieži gadās situācijas, kad flirts vairs nav flirts, bet jau nevēlama uzmanība un uzmācība. Kā ar tādiem cilvēkiem tikt galā?

"Par TO pašu" otrajā epizodē runājam par ilgus gadus sasāpējušu jautājumu starpdzimumu satiksmē, proti, kā sievietei un vīrietim sajust robežas flirtēšanas un iepazīšanās fāzē. Kā zināms, liela daļa cilvēku sapazīstas publiskās izklaides vietās – bāros, klubos, koncertos –, un tieši tur biezā slānī sastopami ļaudis, kuriem ar paškontroli tā čābīgāk.

Režisore Zariņa atklāj, ka agrāk bijusi ļoti pieklājīga pret vīriešiem, kuri uzmācīgā formā izrādījuši vēlmi tuvināties. "Biju pieklājīga, jauka, negribēju aizskart viņu jūtas," analizē viņa. Zariņa atceras dažādas piezīmes, piemēram, "kad būsi vecāka, redzēsi, tā vairs nebūs!""

"Tas nekad nebeidzas," par nevēlamas uzmanības izrādīšanu saka režisore, "bet tas nav flirts!" Viņasprāt, ja nevēlama uzmanība kāpj pāri pašas nospraustām robežām, tas vairs nav flirts, bet jau kaut kas "pilnīgi cits".

Zariņa arīdzan dod padomu vīriešiem, kuri uzskata, ka līdz ar "meToo" kustību tagad pat komplimentus dāmām ir bīstami izteikt. "Džeki, jums nevajag flirtēt, ja nezināt atšķirību," saka režisore un aicina šos vīriešus izglītoties.

Influenceris Armands Jaunzems uzskata, ka visādus dīvaiņus – "krīpus" un "frīkus" ar noslieci uz uzmākšanos – nevajadzētu ielaist izklaides vietās, un tas būtu darbs apsargiem. Ir vesels tāds vīriešu tips, spriež Jaunzems, kuri gan izskatās, gan runā dīvaini – un viņus būtu jāidentificē jau savlaicīgi.

Raidījuma epizode pilnā garumā "Delfi" abonentiem noskatāma šeit: "Pavedinoša izskata sieviete un uzmākšanās".

Epizodē viesojas arī Paula Celma, kura pirms dažiem gadiem veica pētījumu par "meToo" Latvijā. Viņa analizēja sociālo tīklu ierakstus. "Tika izvilkta esence, kuri no šiem ierakstu autoriem bijuši upuri, kuri – varmākas," saka Celma un spiesta atzīt – pētījuma secinājumi bijuši sāpīgi. Savukārt psihologs Edgars Haritončenko analizē, ka arī upurim ir jāuzņemas atbildība. Primāri par to, kā pašam sevi pasargāt no iespējamā pāridarījuma.

Raidījumu klausies arī "Spotify" un "Apple" platformās!

Raidījumā "Par TO pašu" pievēršamies kutelīgiem, tomēr ne banāliem tematiem, meklējot atbildes uz jautājumiem, kādi varētu rasties jebkura cilvēka galvā. No nopietniem un sabiedrībā aktuāliem tematiem, līdz neformālām sarunām brīvā gaisotnē par to, kas interesē visus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!