Pasaulē pazīstamākais Latvijas tenors Aleksandrs Antoņenko arvien nezina, kur un kad dziedās jaunajā sezonā. Pēc nākamnedēļ plānotā Jūrmalas festivāla noslēguma koncerta Dzintaru koncertzālē un septembra sākumā paredzētās uzstāšanās Mežotnes pilī viņam šoruden paredzēts viens koncerts ārzemēs, bet tālāku plānu nav. To Antoņenko, kurš savas karjeras laikā dziedājis galvenās lomas pasaules ievērojamākajos opernamos, ceturtdien atzina intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu".

"Tagad ar to Covid es arī nezinu, kur es būšu un kur es nebūšu. Tagad viss ir pazaudēts," sacīja Antoņenko.

Brīdī, kad Eiropā sākās Covid-19 pandēmija Antoņenko jau bija aizvadījis ģenerālmēģinājumu, gatavojoties dziedāt Otello Džuzepes Verdi operas "Otello" iestudējumā Cīrihes operā. Pandēmijas dēļ izrāde tika atcelta. "Vienkārši viss sabruka vienā brīdī, un neviens neko nezin. Aģentūras nestrādā, teātri nestrādā, nevienam darba nav, jo labākie pasaules mūziķi...viņi tomēr ir pašnodarbinātas personas," raksturojot pandēmijas ietekmi uz opermūzikas pasauli, stāstīja Antoņenko.

Jautāts par dažādiem risinājumiem, ko Covid-19 pandēmijas laikā izvēlējušies opernami citviet pasaulē, piemēram, izrādēm, ievērojot sociālo distancēšanos, Antoņenko, ironiski teica: "Dažreiz labāk tā, nekā ar sliktu režiju."

Savukārt komentējot Barselonā notikušo koncertu, kur skatītāju rindās cilvēkus aizstāja augi, Antoņenko sprieda, ka tikpat labi skatītāju lomās varētu iejusties arī fermās vai patversmēs mītošie dzīvnieki.

Tāpat viņš atklāja, ka, ņemot vērā naudas trūkumu un neskaidrību par nākotni, ir gadījumi, kad operas vēl arvien nezina, vai un kā īstenos iepriekšējās ieceres.

Visu "Delfi TV ar Jāni Domburu" sarunu ar Aleksandru Antoņenko var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!