Foto: DELFI

Esiet sveicināti cienījamie "Delfi TV" skatītāji! Rit 13. Saeimas vēlēšanu nedēļa un šeit, "Delfi TV" studijā, pēc tam, kad ir bijušas priekšvēlēšanu debates, diskusijas, noslēdzošais posms ir ar intervijām. Fināla posms ar līderiem no tiem politiskajiem spēkiem, kuri septembra socioloģiskajās aptaujas pārvarēja 2.5% reitinga robežas. Aicinām partiju vai apvienību vadītājus un premjera amata kandidātu. Šajā reizē ir laiks apvienībai "Attīstībai/Par!", lai rezumētu tos akcentus vai pretrunas, attiecībā gan uz viņiem, gan uz konkurentiem, viņu teikto par konkurentiem vai konkurenti par viņiem, gan arī dzirdēto un redzēto kampaņā, debatēs vai jebkādos citos piedāvājumos un attiecīgi nofiksētu pēcvēlēšanu scenārijus, lai jūs, vēlētāji, gan neizlēmušie — meklētu savu izvēli, gan izlēmušie — varbūt kaut ko pārvērtētu. Divi kungi studijā — apvienības viens no līdzpriekšsēdētājiem Daniels Pavļuts un izvirzītais ministru prezidenta amata kandidāts Artis Pabriks.

Pabriks: Labrīt.

Ļaujiet man sākt tradicionāli šai interviju sērijā, pēdējā nedēļā, ar ainavu attiecībā uz politisko spēku reitingiem. Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas televīzija publiskoja SKDS "Attīstībai/Par!"  sestie. Pirms tam Delfi pasūtītā TNS aptauja  "Attīstībai/Par!" — sestie. Pirms tam vēl bija "Norstat" aptauja — "Attīstībai/Par!" — sestie. Viens gadījums — nejaušība, divi — likumsakarība, nu, trīs — varētu būt, ka kaut kas vairāk. Visur ir 5%. Nu, kāpēc jūs netiekat augstāk?

Pabriks: Tas droši vien jāprasa vispirms vēlētājiem, bet es domāju, ka, objektīvi skatoties, tā atbilde slēpjas, man šķiet, daļēji tajos, kuri pašreiz ir neizlēmuši — ļoti liels procents neizlēmušo. Un ir skaidrs, ka mēs cīnāmies kādas trīs partijas par vienu un to pašu nišu. Un tas nozīmē, ka droši vien šonedēļ tie 25% vai cik procenti, viņi arī izvēlēsies, kurus no šīm te vienas nišas partijām atbalstīt vairāk vai mazāk.

Kurus jūs trīs redzat vienā nišā? Nu, "Jauno Vienotību" es pieņemu, ka jūs vienmēr esat piesaukuši kā sev tuvo nišu...

Pabriks: Es domāju, ka mēs cīnāmies.. Principā "Attīstībai/Par!" no tāda vēlētāja viedokļa ir "Vienotības" mantinieki. Nu, pēc būtības.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!