Foto: DELFI

Esiet sveicināti, cienījamie "Delfi TV" skatītāji! Šodien "Delfi TV" studijā ir Iekšlietu ministrijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Valsts meža dienesta, dienestu, vadītāji un mūsu sarunas tēma šodien šīs karstās vasaras viens no karstākajiem notikumiem – pēdējos, nu jau daudzos gados lielākais ugunsgrēks, kas ir bijis Latvijā – kūdras ugunsgrēks, kas izcēlās Valdgales pagastā, Talsu novadā un turpinās nu jau divas nedēļas, dzēšanā iesaistoties dažādiem Latvijas dienestiem, iesaistoties aizrobežu palīgiem. Protams, salīdzinot ar traģiku Grieķijā vai mērogiem Zviedrijā vai Kalifornijā, varētu sevi mierināt, ka nav tik traki. No otras puses, pēc jaunākajām ziņām izdeguši gandrīz pusotrs tūkstotis hektāru meža zemes. Līdz ar to jautājumi ir: cik efektīva bija dzēšana un ko mums no tā visa secināt, zemē, kurā ir tik daudz tā sauktā zaļā zelta. Tātad studijas viesi – iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks ģenerālis Oskars Āboliņš.

Āboliņš: Labdien!

Valsts meža dienesta ģenerāldirektors Andis Krēsliņš. Es gribētu sākt ar lūgumu jums īsajā versijā, un pēc tam mēs, protams, iesim detaļās. Bet īsajā versijā novērtēt – bez dažām stundām ir divas nedēļas kopš pasākums sākās un dzēšana sākās... Cerams, ka norimis puslīdz, cik var spriest, baltkrievi šodien palaisti atpakaļ. Visos līmeņos – lemšanas, izpildīšanas, sadarbības līmeņos, kā jūs vērtējat – darbs ir dzēšanā bijis labs un veiksmīgs vai citiem vārdiem raksturojams?

Kozlovskis: Ja drīkst, es varētu sākt.

Jā!

Kozlovskis: Es teiktu par rezultātu tomēr. Tas nebija vienkāršs uzdevums, uzreiz pateikt, ka viss gāja tā ļoti, ļoti gludi, tas tā droši vien nav, taču mērķis bija, skaidrs, ka visi apzinājās pēc apsekošanas, ka likvidācija nav iespējama un tūlītēja, un līdz ar to bija svarīgi izveidot šo drošības perimetru.

Rezultāts...

Kozlovskis: Rezultāts ir tas...

...ir labs?

Kozlovskis: Rezultāts ir tas, ka es vērtētu, jā, ka labs...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!