Valdība jau 6. jūlijā iecerējusi lemt par jauniem veidiem, kā veicināt vakcināciju pret Covid-19. "Delfi TV ar Jāni Domburu" diskusijā 5. jūlijā pulksten 12 spriedām par politiķu izvēlētajiem paņēmieniem, to tiesiskumu un saskaņu ar cilvēktiesību principiem. Pēc tiešraides diskusija pieejama ierakstā.

Veselības ministriju raidījumā pārstāvēja tās parlamentārais sekretārs, Saeimas deputāts Ilmārs Dūrītis (A/P), bet tieslietu ministriju — tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP). Tāpat diskusijā piedalījās Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidents un a/s "Latvijas Finieris" padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Egils Baldzēns, kā arī Latvijas Universitātes sociālās psiholoģijas pasniedzējs Ivars Austers.

Līdz šim pirmo no divām vakcīnas pret Covid-19 devām Latvijā ir saņēmuši vairāk nekā 600 000 cilvēku, bet vakcinācijas procesu noslēguši aptuveni 550 000 cilvēku un vakcinācijas kursa uzsācēju skaits pēdējās nedēļās ir strauji sarucis. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, tā ir mazliet mazāk nekā trešdaļa Latvijas iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!