Foto: DELFI

Kā jau vēstīts iepriekš, līdz ar izmaiņām "DELFI plus" saturā no 2020.gada 1.februāra, arī "DELFI TV ar Jāni Domburu" skatītājus un lasītājus sagaida pārmaiņas un jaunumi - publikāciju formātā un satura pieejamībā. Galvenokārt tas attiecas uz raidījumu pilno ierakstu pieejamību un spilgtāko epizožu apkopojumiem Šīs sadaļas auditorijai šajā rakstā piedāvājam plašāku izmaiņu izklāstu.

Ziņas un pilnie raidījumu ieraksti


Svarīgāko raidījumā izskanējušo ziņu apraksti līdz ar atbilstošajiem video fragmentiem, tāpat kā līdz šim gan raidījuma dienā, gan vēlāk, būs pieejami visai "DELFI" auditorijai, bet izmaiņas būs tiem, kuri skatās raidījumu pilnā apjomā. Līdz šim jebkuram bija pieejami raidījumi tiešraidē un ierakstā 10 dienas pēc tiešraides, bet visu pirms ilgāka laika pārraidīto raidījumu pilnie ieraksti bija pieejami tikai "DELFI plus" abonentiem. Arī turpmāk jebkurš skatītājs brīvpieejā varēs redzēt raidījumus tiešraidē, vai ierakstā pirmajās 24 stundās pēc raidījuma, taču no nākamās dienas raidījumu pilnais ieraksts būs pieejams tikai abonentiem.

Kopš 2017.gada, kad aizsākās "DELFI TV ar Jāni Domburu", ir notikuši jau vairāk nekā 200 raidījumi. Daļa no tiem paliks brīvi pieejami arī ilgāk. Līdz publikāciju sērijas "Maisi vaļā" noslēgumam jebkuram būs pieejami šīs sērijas ietvaros tapušie raidījumi saistībā ar LPSR VDK aģentu kartotēkā un aģentu ziņojumu datubāzē "Delta Latvija" atklāto. Brīvi pieejami būs vairāki raidījumi, kas autora un redakcijas ieskatā var būt īpaši būtiski vai nozīmīgi plašākai sabiedrībai. Tāpat arī brīvpieejā tiks saglabāts cikls pirms 2018.gada Saeimas vēlēšanām "Par ko balsot?" , kas veidots ar līdzfinansējumu no valsts budžeta.

Spilgtāko fragmentu apkopojums un analītiskie raksti


Tāpat kā līdz šim, dažas dienas pēc katra raidījuma taps spilgtāko epizožu apkopojums, taču mainīsies tā atspoguļojums. Visiem "DELFI" lasītājiem būs pieejams raksts ar īsiem šo epizožu raksturojumiem, raidījumā skarto tematiku un par ko bijuši zīmīgākie izteikumi. Jaunums šajā atspoguļojumā būs norādes, kurā raidījuma brīdī konkrētā epizode notikusi. Šīs norādes vienlaikus būs saites uz attiecīgām epizodēm raidījuma ierakstā – šis risinājums ir sagatavots speciāli "DELFI plus" abonentu ērtībām. Ar pirmo jaunā formāta publikāciju varat iepazīties šeit.

Tikai abonentiem būs pieejami arī izvērstie, analītiskie raksti, kas kanālā "DELFI TV ar Jāni Domburu" tiks publicēti gan par raidījumos izskanējušiem, gan citiem svarīgiem tematiem. Izņēmums – publikācijas sērijā "Maisi vaļā" Tās būs pieejamas visiem DELFI lasītājiem līdz pat šīs sērijas noslēgumam.

Teksta formā daļai no raidījumiem tiek gatavoti pilnu raidījumu teksta transkripti jeb atšifrējumi, kas ļauj īsākā laikā uzzināt visu raidījuma saturu. Tie pilnā apjomā - sadaļā "Lasāmi raidījumi" - pieejami "DELFI plus" abonentiem. Tāpat - sadaļā "Klausāmi raidījumi" - abonentiem būs pieejami raidījumi audio versijā jeb podkāsti.

Kāpēc notiek šīs pārmaiņas?


Kā jau agrāk vēstīts, "DELFI" ar komercmedija reklāmas ieņēmumiem nevar nodrošināt pietiekamus redakcionālos un tehniskos resursus augstas kvalitātes pastāvīgam un regulāram raidījuma "DELFI TV ar Jāni Domburu" darbam un attīstībai. Turklāt Latvijas reklāmas tirgū arvien lielāku daļu aizņem starptautiskas korporācijas, sākot ar "Facebook" un "Google". Savukārt visur pasaulē arī elektroniskajos medijos attīstās tendences, ka par izvērstu, analītisku oriģinālsaturu maksā abonenti. Tas gan stiprina mediju kvalitāti, gan padara tos neatkarīgākus no reklāmas tirgus svārstībām. Tāpēc arī "DELFI plus" abonenti ir aicināti dot savu pienesumu šāda oriģinālsatura pastāvēšanai un attīstībai, izmantojot abonentu dažādās priekšrocības – gan šeit aprakstītās, gan iespēju visu portāla saturu lietot bez komercreklāmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!