Foto: DELFI
"KPV LV" līderu Artusa Kaimiņa un Alda Gobzema starpā samilzis konflikts, kas nu rezultējies nopietnos publiskos pārmetumos vienam pret otru. Ņemot vērā, ka no partijas lēmumiem ir atkarīgi politiskie notikumi valstī, partijas līderiem ir pienākums sniegt izvērstu skaidrojumu un atbildes gan saviem vēlētājiem, gan visai sabiedrībai. Lai atbildētu uz jautājumu, kas notiek ar "KPV LV", Gobzems un Kaimiņš ir uzaicināti piektdien, 25. janvārī, pulksten 11.00 ierasties uz tiešraidi "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā. Gobzems savu dalību raidījumā ir apstiprinājis, Kaimiņš atteicies nākt, uzaicinājums gan joprojām ir spēkā.

Iepriekšējās nedēļas nogalē, kad Krišjāņa Kariņa (JV) valdība vēl nebija apstiprināta, un "KPV LV" frakcijas vidū viedokļi par tās atbalstu dalījās, "Delfi TV ar Jāni Domburu" aicināja politiskā spēka līderus Kaimiņu, Gobzemu un Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Ati Zakatistovu uz raidījumu, lai sniegtu skaidrojumu par to, kas notiek partijas iekšienē un kā tas ietekmēs turpmākos procesus valstī. Zakatistovs un Kaimiņš uz aicinājumu neko neatbildēja, bet Gobzems norādīja, ka nevar ierasties personisku iemeslu dēļ.

Vēlāk, otrdien, "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā dienu pirms balsojuma par Kariņa valdību pulcējās topošās koalīcijas partiju pārstāvji, ''KPV LV'' vārdā runāja Kaimiņš.

Ņemot vērā, ka trešdien pirms balsojuma par jauno valdību Kaimiņš un Gobzems viens otram publiski no Saeimas tribīnes veltīja asu kritiku, izteiktais uzaicinājums uz raidījumu par situāciju ar ''KPV LV'' tika atkārtots vēlreiz. Gobzems uzaicinājumam atsaucās un sola piektdien, 25.janvārī, pulksten 11.00 ierasties uz raidījumu. Kopš trešdienas Kaimiņš uz raidījuma producentes ziņām nav atbildējis, bet ceturtdien vakarā atbildē uz raidījuma vadītāja Jāņa Dombura atgādinājumu Kaimiņš atsakās nākt, pamatojot to ar faktu, ka iekšēji strīdi nav jāķidā publiski. Domburs gan viņam norāda, ka šis vairs nav tikai iekšējs strīds. Zemāk pilna Dombura un Kaimiņa sarakste.

Ceturtdiena, pulksten 13.15. Domburs: "Čau. Ar nepacietību gaidām Tavu atbildi uz atkārtoto aicinājumu uz Delfi TV raidījumu par KPV LV, par ko Tev rakstīja producente. Citādi man būs jārunā ar Gobzemu vienu pašu."

Ceturtdiena, pulksten 23.00. Kaimiņš: "Čau. Runā ar viņu vienu pašu. Neredzu nekādu vajadzību ķidāt peroniskās un cilvēcīgās attiecības pie Tevis studijā."

Ceturtdiena 23.29. Domburs: "Te nav tikai personiskās un cilvēciskās attiecības. Tā ir publiska politika un politiķu atbildība sabiedrības priekšā, lai kura medija studijā to iztirzātu. Runa nav par privātām vajadzībām, bet publiskas atbildības principiem.

Uzaicinājums Tev uz raidījumu 11os ir līdz pat raidījuma sākumam. Ja Tu nenāksi, uzaicinājums Tev nākt vienam ar savu versiju sekos pēc tam."

Piektdiena 01.30. Kaimiņš: "Jāni, es domāju, ka partijas iekšējos jautājumus nerisina publiski ar preses starpniecību. Ja AG vēlas diskusiju pie Tevis tiešraidē - tās ir viņa tiesības. Lai sāk ar to, ka atstāj KPV LV un pievienojas ZZS."

Piektdiena 08.12. Domburs: "Labrīt. Neredzu pamatu šādai interpretācijai.

Varbūt partijā ir arī kādi iekšējie jautājumi, par ko nerunāt, bet tad publiski ir jāpasaka - kuri un kāpēc. Bet, galvenais - partijas un tās deputātu, kuri ir ievēlēti parlamentā, darbības un (ne)sadarbības jautājumi ir vēlētāju jautājumi, tātad publiski. Vēl jo vairāk - ja deputāti tos jau risina publiski, gan no Saeimas tribīnes, gan TV ziņu intervijās, bet vēlētāji izsaka viedokļus.

Diskusiju Delfi tiešraidē vēlas nevis AG, bet medijs, un, domāju, daudzi skatītāji. Uzaicinājums uz raidījumu ir spēkā."

Jānis Domburs aicina arī "Delfi" lasītājus iesūtīt savus jautājumus un viedokļus studijas viesiem – gan publiski (šī raksta komentāros un "Delfi" "Facebook" lapā), gan sūtot e-pastu (janis.domburs@delfi.lv).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!