"Tas ir mans personīgais viedoklis – ja kāds no deputātiem nevēlas vakcinēties, tā ir viņa problēma, tad viņš var nepiedalīties darbā," tā intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" izteicās Valsts prezidents Egils Levits. Viņš norādīja, ka Saeimai, tagad, kad visiem, kuri vēlas, ir iespēja vakcinēties pret Covid-19, būtu jāatsāk darbs klātienē.

Jau vēstīts, ka Levits 17. jūnijā teica tradicionālo uzrunu Saeimas pavasara sesijas noslēguma sēdē. Covid-19 pandēmijas dēļ parlamenta deputātu vairākums jau kopš pagājušā gada sēdēs piedalās attālināti, izmantojot platformu e-Saeima.

Intervijā Levits pauda cerību, ka Saeima jau drīzumā, tas ir šoruden, atsāks darbu klātienē. Uz jautājumu, vai deputātu darbam klātienē nebūtu bijis jāatsākas jau ātrāk, prezidents atzina, ka tā būtu bijis labāk: "Tā bija mana doma, ka vajadzēja būt ātrāk, diemžēl, Saeima tur vilcinās. Es uzskatu, ka tagad, kad ir iespējams cilvēkiem, kuri ir vakcinējušies, satikties, arī Saeimai ir jāatsāk normālais darbs."

Uz Dombura repliku, ka Saeimas deputāti visu ziemu būtu varējuši tikties klātienē tikai lielākās telpās, Levits atbildēja, ka tobrīd vēl visi nevarēja vakcinēties pret Covid-19. "Tas ir mans personīgais viedoklis – ja kāds no deputātiem nevēlas vakcinēties, tā ir viņa problēma, tad viņš var nepiedalīties šajā darbā," piebilda prezidents.

Levits gan pieļāva, ka šādiem deputātiem varētu ļaut piedalīties parlamenta darbā, ja viņi pirms katrs klātienes sēdes varētu uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu.

Pilnu intervijas ierakstu skatieties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!