Ar aptuveni 6300 datoru, kurus iepirkusi Izglītības un zinātnes ministrija un kurus skolās plānots nogādāt decembrī, visiem, kam tie vajadzīgi, nepietiks. Turklāt izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības vadītājas Ingas Vanagas versijas par to, kam šie datori tiks, ir atšķirīgas. Proti, Šuplinska apgalvo, ka tie paredzēti tieši pedagogiem, kamēr līdz Vanagai nonākusi informācija, ka datori paredzēti skolēnu vajadzībām.

Savas atšķirīgās versijas Šuplinska un Vanaga izklāstīja “Delfi TV ar Jāni Domburu” diskusijā “Pedagogi pret ministri: demisija un Covid-19 ierobežojumi – par un pret.”

Jaunu portatīvo datoru iegādei skolām ir atvēlēti gandrīz 4 miljoni eiro, kuru iepirkšanai valdība naudu atvēlēja šā gada septembrī. Tiesības piegādāt šos datorus ieguva “Baltijas informācijas tehnoloģijas”, kam tie jāpiegādā līdz šā gada beigām. Plānots, ka datorus saņems 425 skolas.

Šuplinska diskusijā uzsvēra, ka, atšķirībā no pavasara, kad ārkārtas situācijas laikā tika pirkti planšetdatori tieši skolēnu vajadzībām, tagad tie paredzēti “skolai, skolotājam, tikai, ja nepieciešams, tad skolēnam”.

Tikmēr Vanaga norādīja, ka, spriežot pēc publiski pieejamās informācijas, jauniegādātās ierīces ir paredzētas skolēniem. Viņa atgādināja, ka jau kopš šā gada pavasara pedagogi attālināto mācību procesā visbiežāk izmanto savus personiskos datorus, kā arī par saviem līdzekļiem iegādājas citu tehniku, kas vajadzīga attālinātajām mācībām.

Šis nav vienīgais saistībā ar Covid-19 krīzi izsludinātais iepirkums, kurš nevedas raiti – iepirkumu ar mērķi sagatavot mācību materiālus televīzijas kanālam “TavaKlase” ministrija izsludināja jau šā gada septembra vidū, tomēr jaunie materiāli vēl arvien nav sagatavoti.

Visu “Delfi TV ar Jāni Domburu” diskusiju var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!