Kopumā sociālā atbalsta sistēma Latvijā nav taisnīga, un savā ziņā valsts iedzīvotāji paši par to ir vienojušies, trešdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" sacīja labdarības fonda "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

"Mēs esam vienojušies, reizi četros gados aizejot uz pašvaldības un Saeimas vēlēšanām un nobalsojot par vieniem un tiem pašiem," savu redzējumu pamatoja Dimanta. Cilvēki šādu sistēmu paši izvēlējušies pieņemt, jo, kā uzskata Dimanta, pretējā gadījumā ļaudis dotos piketos un protesta akcijās, taču šādas akcijas novērojamas ļoti reti.

"Reizi nedēļā man piezvana telefons un tur kāds saka, ka, Dimantas kundze, pasakiet viņiem (politiķiem - red. piezīme) to, to, to un vēl to. Es saku, ka, cienītais, jūs arī varat pateikt, arī jums ir viena balss," sacīja Dimanta.

"Ar vienu ķerto Rūtu Dimantu nepietiek, valstī vajag daudzus ķertos," ironizēja fonda vadītāja.

"Tie nabaga deputāti nezina, kā tie cilvēki dzīvo, viņi nevar zināt. Es arī nezinātu, ja es ar tiem cilvēkiem nesatiktos. Ar cilvēkiem no Bolderājas, kas tur strādā par 400 eiro. Es domāju, ja mēs nosakām minimālo algu 380 eiro, vai kāds var izdzīvot par to algu? Skaidrs, ka nevar," sacīja Dimanta.

"Tā ir tā augstprātība, bet deputāts to nedrīkstētu, nu, atrauties tik tālu, ka nesaprot. Viņš nezina, cik maksā sabiedriskais transports. Tā ir tāda profesionāla nolaidība, ja nezina, kā dzīvo tava tauta," viņa norādīja.

Dimanta ir lielākā un pazīstamākā Latvijas labdarības fonda "Ziedot.lv" vadītāja. Caur fondu sabiedrība mobilizējusies palīdzībai Zolitūdes traģēdijas cietušajiem, smagi slimiem bērniem, kuriem Latvijā nav iespējams palīdzēt un daudzos citos gadījumos. Dimanta nav vairījusies kritizēt valdību un valsts pārvaldi par trūkumiem.

Pilnu interviju ar Rūtu Dimantu iespējams redzēt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!