Šonedēļ “Delfi TV ar Jāni Domburu” studijā viesojās slavenais tenors Aleksandrs Antoņenko. Operdziedātājs, kurš savas skatuves gaitas sāka Latvijas Nacionālajā operā, bet pēdējos gados dziedājis galvenās lomas Ņujorkas Metropoles operā un citos pasaulslavenos opernamos, intervijā dalījās pārdomās un vērojumos par centieniem mūsdienīgi interpretēt klasisko operu, Covid-19 krīzes ietekmi uz kultūru, kā arī pavēra priekškaru uz operas pasaules aizkulisēm.

Antoņenko “Delfi TV ar Jāni Domburu” atklāja, ka Covid-19 krīzes dēļ faktiski palicis bez darba. Tāpat viņš neslēpa, ka patlaban viņam ir visnotaļ sarežģītas attiecības ar Latvijas Nacionālo operu un baletu, kā arī atzina, ka turpmāk plāno pievērsies Vāgneram.

Piedāvājam noskatīties intervijas spilgtākās epizodes:

Antoņenko neslēpa, ka pievēršanās jauniem, sev neierastiem formātiem un nodarbēm viņam ļauj vieglāk pārdzīvot Covid-19 pandēmijas radītos satricinājumus – 04:57.

Slavenais tenors pastāstīja, kādi ir viņa tabu uz skatuves, kā arī to, kuru no viņa dziedātajām lomām kāds sarunu biedrs viņam reiz nosaucis par “cūcīgi grūtu” – 12:09 un 16:51.

Antoņenko pastāstīja, kādēļ uz Metropoles operas skatuves Otello lomu izpildījis bez ierastā grima – 19:24.

Slavenais tenors arīdzan atklāja, kā jūtas, kāpjot uz skatuves kopā ar pasaules ievērojamākajām operdziedātājām, tostarp Annu Ņetrebko – 35:59.

“Ods – viņš arī dzird skaņas,” skaidrojot, kādos gadījumos viņš uzklausa kritiku, bet kādos neņem to vērā, ironizēja Antoņenko – 37:26.

Viņš dalījās pārdomās par krievu un latviešu klasiskās mūzikas attīstību savstarpējā mijiedarbībā, kā arī Austrumu un Rietumu “mūzikas skolu” attīstību – 42:04.

Antoņenko arī atklāja, kādas ir viņa īpašās attiecības ar Latvijas Nacionālo operu un baletu un Igaunijas Nacionālo operu, un kā šīs attiecības ietekmē viņa sadarbību ar aģentūru, kas pārstāv Antoņenko intereses citviet pasaulē – 50:31.

Tāpat viņš pastāstīja, kā izjutis Latvijas Nacionālās operas un baleta vadības maiņas ietekmi uz operas darbu – 55:47.

Slavenais tenors skaidroja iemeslus, kādēļ atbalsta ieceri nacionālo koncertzāli būvēt Kronvalda parkā un uzskata, ka kādreizējā “kompartijas māja” būtu jānojauc – 01:02:41.

Antoņenko arīdzan atklāja, kas ir viņa sapņu loma un paskaidroja, kādēļ – 01: 05:51.

Dziedātājs pastāstīja, kā vērtē dažādus “labāko un ievērojamāko” operdziedātāju topus – 01: 11:32.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!