"Delfi TV ar Jāni Domburu" interviju ciklā "Par ko balsot Rīgā?" uz Jāņa Dombura jautājumiem atbildēja "Centra partijas" līderi Jānis Valtervitenheims, Normunds Grostiņš un Ilze Mukāne. Pēc tiešraides intervija pieejama ierakstā.

Kaut Rīgas domē ir 60 deputātu vietas, "Centra partija" savā sarakstā iekļāvusi tikai astoņus kandidātus. "Centra partija" intervijai "DELFI TV ar Jāni Domburu" deleģējusi sava vēlēšanu saraksta līderi biedrības "Latviešu katoļu studentu un akadēmiķu apvienība "Dzintars"" prezidentu Jāni Valtervitenheimu, aktīvistu un vēstures skolotāju Normundu Grostiņu un saraksta sesto numuru, SIA "SOSTAKSI" galveno grāmatvedi Ilzi Mukāni.

Augusta sākumā publicētā SKDS aptaujā atbalstu "Centra partijai" solīja 0,1% vēlētāju. Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks 29. augustā.

Piedāvājam noskatīties spilgtākās raidījuma epizodes:

Grostiņš pauda, ka partija tikai astoņus kandidātus vēlēšanām pieteikusi, jo rēķina, ka tā var izcīnīt 10% vēlētāju balsu, kas dotu sešus mandātus, divus atstājot rezervē – .

Centra partijas valdes loceklis Edvīns Puķe šajās vēlēšanās bija iekļauts Jaunās Saskaņas sarakstā. Valtervitenheims to skaidroja ar Centra partijas uzsvaru uz kristīgajām vērtībām, pie kurām ne visi esot gatavi pieturēties – .

Mukāne pieteikta kā SIA "SOSTAKSI" galvenā grāmatvede, tomēr šis uzņēmums ir likvidēts un tā vietā izveidots SIA "TAKSISOS". Mukāne skaidroja, ka tas bijis saistīts ar līzingiem jaunu auto iegādei, bet ne nodokļu apiešanu – .

Valtervitenheims un Grostiņš savos Facebook profilos ir dalījušies arī ar publikācijām, kas satur sazvērestības teorijas, piemēram, ka zāles pret Covid-19 jau ir izgudrotas, bet tiek slēptas. Valtervitenheims apstirpināja, ka tic, ka zāles ir, bet ārsti to neesot gatavi atklāt – .

Jautāti, kā viņu deklarētās kristīgās vērtības sader ar saraksta 7. numura Georgija Černova darba vietu – interneta azartspēļu platformu SIA "Evolution Gaming Latvia" - kandidāti apgalvoja, ka viņš šo darba vietu jau tūlīt pametīs – .

Par partijas programmas punktu "Centra partija nedos atļauju rīkot praidus Rīgas centrā." kandidāti atzina, ka tieši tā tas arī jāsaprot – galvaspilsētas centrā praidu rīkot viņi neļaušot, bet nomalē šādam pasākumam būtu gatavi atvēlēt kaut veselu mežu – .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!