"Pēc esošās ziedojumu sistēmas es neredzu nekādu jēgu tam statusam," tā Latvijas Florbola savienības (LFS) prezidents Ilvis Pētersons raidījumā "Aizmugure" komentēja organizācijai savulaik atņemto sabiedriskā labuma statusu. Viņš atzina, ka tas noticis nodokļu parādu dēļ, kuri joprojām nav pilnībā nomaksāti, un parādu pastāvēšanā vainoja Covid-19 pandēmiju, pirms vairāk kā desmit gadiem notikušo globālo finanšu krīzi, un arī 2016. gadā Rīgā notikušo pasaules florbola čempionātu, kas beidzies ar "sešciparu skaitli mīnusā".

Latvijas Florbola federācijai 2015. gadā atņemts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, un Pētersons atzina, ka tas noticis nodokļu parādu dēļ, gan vienlaikus uzstājot, ka tas neesot traucējis piesaistīt sponsoru naudu. Parādi nav nomaksāti arī līdz šim, bet Pētersons skaidroja ka tie tiek apmaksāti saskaņā ar grafiku, par ko vienošanās ar Valsts ieņēmumu dienestu panākta septembrī.

Bijušais Latvijas florbola izlases kapteinis Ingus Laiviņš savukārt par 2016. gada čempionātu norādīja, ka "šeit visspožāk parādās tas, kā mēs pārvaldām savus līdzekļus". "Mēs uzņemamies kaut ko darīt, zinām, kāds būs budžets, zinām, cik tas izmaksās, ceram, ka skatītājus piepildīsim vairāk nekā varam, tad izlasei neveiksmīgs starts," kritizēja Laiviņš, uzsverot, ka arī ļoti veiksmīga izlases starta un lielas līdzjutēju intereses gadījumā visus izdevumus caur biļetēm atpakaļ ietirgot neizdotos.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Raidījuma ievadā Uldis un Jānis šoreiz pievērsās Ziemeļamerikas sportam. NBA ir sākušās izslēgšanas spēles, kurās Dalasas "Mavericks" rindās spēlē arī rūjienietis Dāvis Bertāns. Kaut "Mavericks" otrajā spēlē izdevās pretiniekus pārspēt, Jānis to vērtēja drīzāk kā anomāliju – teksasiešiem šajā mačā nepieredzēti labi "krituši" tālmetieni, bet bez komandas neapstrīdamā līdera Lukas Dončiča uz tālākiem panākumiem ir maz cerību.

Viņš arī prognozēja, ka Rietumu konferences finālā spēlēs Fīnikas un Goldensteitas komandas, bet Austrumu konferencē tik skaidra līdera šobrīd nav.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!