Pagaidām nav skaidrs, kā tieši risināsies pasaules čempionāts hokejā bez Krievijas un Baltkrievijas izlasēm, kuras no starptautiskajām sacensībām izslēgtas Krievijas agresijas Ukrainā dēļ. Neskaidrs pagaidām ir arī Latvijas izlases sastāvs, taču pastāv cerības, ka izlasei varētu pievienoties divi no četriem Latvijas sportistiem, kas spēlē Nacionālajā hokeja līgā (NHL), "Delfi TV" sporta diskusiju raidījumā "Aizmugure" pastāstīja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Latvijas izlase varētu cerēt uz vārtsargu Elvi Mezļikinu un uzbrucēju Rūdolfu Balceri, ja izlases plāni nepārklāsies ar viņu pārstāvēto klubu spēļu grafikiem. Teodors Bļugers izlasē nevarēs spēlēt, jo viņa pārstāvētā komanda turpina veiksmīgi piedalīties turnīros, savukārt Zemgus Girgensons izlasē šoreiz nespēlēs gaidāmā ģimenes pieauguma dēļ.

Latvijas hokejisti "izsijājušies pa pasauli" un ir grūti īsā laikā visus savākt un kaut ko pārveidot, atzīst izlases galvenais treneris, turklāt daudziem vēl sevi jāpierāda, lai nopelnītu vietu izlasē. Vienlaikus Vītoliņš atzina, ka konkurence kļūs arvien sīvāka – jāsaņemas un sevi jāpierāda labākā līmenī būs gan "Rīgas Dinamo" spēlētājiem, gan arī citiem, kuriem nāksies konkurēt ar hokejistiem, kas pamet Krieviju un meklē jaunas karjeras iespējas ārpus tās.

Piedāvājam noskatīties raidījuma spilgtākās epizodes:

Olimpiādē pietrūka uzvaras garšas, un tas pamaisīja izlasei parādīt labāko sniegumu, taču mūsu spēle pasaules hokejā tika novērtēta, uzskata Vītoliņš.

"Uz papīra" potenciālo izlases spēlētāju ir visai daudz, bet spēlētājiem vispirms ir sevi jāpierāda, uzsver izlases galvenais treneris.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!