Cik efektīvi ir rīki, kas Latvijas tiesībsargajošām iestādēm ir pieejami, lai nepieļautu provokācijas un sodītu Krievijas uzsāktā kara Ukrainā atbalstītājus? Vai jāierobežo Krievijas pilsoņu klātbūtne Latvijā un kam drīkst un nedrīkst atņemt Latvijas pilsonību? Par šiem un citiem iekšējās drošības tematiem piektdien, 8.aprīlī, raidījumā "Kāpēc" ar Olgu Dragiļevu diskutēja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks, Saeimas deputāti Andrejs Judins (JV) un Krišjānis Feldmans (K), Iekšlietu ministrijas pārstāve Linda Curika un Krievijas pilsone, biedrības "Jaunie latvieši" locekle Anna Gabunija.

Kopš kara sākuma Latvijas sabiedrībā un politiskajās aprindās nerimstas diskusijas - kā ierobežot kara propagandu un atbalstu Kremļa noziegumiem Ukrainā.

Latvijas likumdošanai neierasti ātri Saeimas dienaskārtībā parādījās vairāki likumu grozījumi, daudzi no tiem jau pieņemti, piemēram, aizliegta 'Z' simbola lietošana un ierobežoti 9. maija pasākumi, kā arī apturēta "zelta vīzu" izsniegšana Krievijas pilsoņiem.

Visas raidījuma "Kāpēc" epizodes klausāmas arī Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!