Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām veltītajā "Delfi TV" raidījumu ciklā "Nākamais, lūdzu!" turpinām iztaujāt partiju vadītājus un vēlēšanu sarakstu līderus, kas pretendē uz deputāta amatu EP. Ceturtdien, 9. maijā, žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar "Latvijas attīstībai" (LA) trim valdes līdzpriekšsēdētājiem - ar Juri Pūci un ar abiem EP vēlēšanu saraksta līderiem - pašreizējo EP deputātu Ivaru Ijabu un ar otro kārtas numuru kandidējošo Arti Pabriku.

Ijabs pirms došanās politikā bija pazīstams politologs, pētnieks un asociētais profesors Latvijas Universitātē. 2019. gada sākumā viņš paziņoja, ka kandidēs uz EP no "Attīstībai/Par" saraksta un kā saraksta līderis arī tika ievēlēts parlamentā, uzreiz pēc tam oktobrī oficiāli kļuvis par LA biedru. Pabriks bijis piecu Saeimas sasaukumu deputāts, darbojies ārlietu un aizsardzības ministra amatos, 2014. gadā ticis ievēlēts par EP deputātu no "partijas "Vienotība" saraksta. Vairākkārt mainījis partijas, LA pievienojies 2019. gadā, bet pēc neveiksmes 14. Saeimas vēlēšanās pavēstīja, ka pamet aktīvo politiku. Pūcem ir gan Saeimas deputāta, gan Rīgas domes deputāta pieredze. Iepriekšējā Saeimas sasaukumā bijis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, bet no amata atkāpās pēc skandāla par domes autostāvvietu atļauju prettiesisku izmantošanu. Žurnālistu un tiesībsargu uzmanību pievērsušas arī LA finansēšanas īpatnības.

Raidījumā iztaujāsim politiķus par to piedāvātajām programmām un dažādiem Latvijas un Eiropas nākotnei būtiskiem tematiem.

Kā vēstīts, tuvojoties EP vēlēšanām 8. jūnijā, portāls "Delfi" raidījumu ciklā "Nākamais, lūdzu!", no 4. aprīļa līdz 6. jūnijam piedāvā kandidātu sarakstu līderu intervijas un debates. Aprīlī EP deputāta amata kandidāti piedalījās diskusijās ar studentiem

Raidījumos aicināti piedalīties visu to sarakstu EP deputāta amata kandidāti, kuru reitings "Delfi" pasūtītajās SKDS aptaujās pārsniedza 2%. Kopumā tādas ir desmit partijas, no kurām katrai būs veltīts savs raidījums, savukārt noslēgumā sarakstu līderi tiksies "Delfi TV" rīkotajās debatēs. 

Martā un aprīlī SKDS aptaujās gatavību EP vēlēšanās balsot par "Latvijas attīstībai!" pauduši 3,2-4% balsstiesīgo iedzīvotāju. 

Viss "Delfi" saturs par EP vēlēšanām ērtā un pārskatāmā veidā būs pieejams šeit. Raidījuma epizodes ir pieejamas arī Apple un Spotify podkāstos!

Šo satura ciklu "Nākamais, lūdzu!" līdzfinansē Eiropas Savienība, izmantojot Eiropas Parlamenta dotāciju programmu komunikācijas jomā. Eiropas Parlaments netika iesaistīts tā sagatavošanā, un jebkāda informācija vai viedokļi, kas pausti saistībā ar šo projektu, tam neuzliek nekādu atbildību vai saistības; par projektu ir atbildīgi tikai programmas autori, intervējamās personas, redaktori vai izplatītāji saskaņā ar piemērojamiem tiesību aktiem. Eiropas Parlaments arī neuzņemas atbildību par tiešu vai netiešu kaitējumu, kas var rasties, īstenojot šo projektu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!