Saistībā ar Krievijas brutālo iebrukumu Ukrainā Latvijā aktuāli kļuvuši jautājumi par dažāda līmeņa sankciju noteikšanu un piemērošanu agresijas atbalstītājiem gan Krievijā, gan Latvijā. Kā Latvijai sokas ar sankciju izstrādāšanu un piemērošanu un citiem iekšpolitikas jautājumiem – par to ceturtdien, 7. aprīlī, žurnāliste Alina Lastovska intervēja tieslietu ministru Jāni Bordānu (Konservatīvie). Sarunā piedalījās arī "Delfi" Nacionālo ziņu nodaļas žurnālists Raivis Spalvēns.

Saeimas darba kārtībā ceturtdien ir vairāki jautājumi, kuru mērķis ir ierobežot atbalstu Krievijas agresijai Ukrainā, piemēram, galīgajā lasījumā plānots lemt par grozījumiem Imigrācijas likumā, kas paredz līdz nākamā gada vidum apturēt pirmreizējo termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem.

Tāpat deputāti galīgajā lasījumā rīt skatīs grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, lai nodrošinātu efektīvāku pakalpojumu pēc pieprasījuma uzraudzību. Tāpat Saeima varētu steidzamības kārtā lemt par Bordāna piedāvātajiem grozījumiem Pilsonības likumā, kas dotu tiesisku pamatu atņemt Latvijas pilsonību kara noziegumus atbalstošām personām.

Tieslietu ministrija nodarbojas arī ar sankciju piemērošanu personām un uzņēmumiem, kas saistīti ar atbalstu Krievijas agresijai Ukrainā. Pašlaik Latvijā sankciju dēļ iesaldēto, ar Krievijas personām saistīto nekustamo īpašumu vērtība pārsniedz 100 miljonus eiro, tomēr ir sagaidāms, ka iesaldēto īpašumu vērtība varētu pieaugt.

Vienlaikus TM darba kārtībā ir arī iekšējie jautājumi, piemēram, grozījumi Enerģētikas likumā, kas paredz papildu aizsardzības mehānismus dabasgāzes rezervju palielināšanai.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!