Aizvadītajā nedēļā Tieslietu ministrijā (TM) parakstīts jaunā Liepājas cietuma projektēšanas, autoruzraudzības un būvdarbu līgums, un šai ēkai vajadzētu uzlabot iespējas resocializēt ieslodzītos un padarīt tos par likumpaklausīgiem pilsoņiem. Taču pašā Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP) patlaban trūkst vairāk nekā 400 darbinieku, raisot bažas par drošību. Kādi ir svarīgākie darāmie darbi, lai uzlabotu ieslodzīto apstākļus, drošību un arī probācijas uzraudzību tiem, kas pārkāpuši likumu, bet kuriem brīvība nav atņemta – par to raidījumā "Spried ar Delfi" otrdien, 29. novembrī, pulksten 12 žurnālists Andris Auzāns sarunājās ar IeVP priekšnieku Dmitriju Kaļinu un Valsts probācijas dienesta (VPD) vadītāju Imantu Jurevičiu.

Pašlaik ieslodzījuma vietās atrodas ap 3000 cilvēku, savukārt probācijas uzraudzībā atrodas vairāk nekā 16 000 cilvēku, no kuriem katrs ceturtais ir pusaudzis vai jaunietis vecumā līdz 23 gadiem.

Lai gan TM kopā ar IeVP un VPD strādā pie jaunu instrumentu ieviešanas, kam būtu jānodrošina resocializācijas sistēmas efektivitātes paaugstināšanu un kam būtu tieša ietekme uz grūtībās nonākušo cilvēku integrāciju sabiedrībā un darba tirgū, korekcijas dienestos vēl joprojām trūkst darbinieku, kas sekmētu šī mērķa izpildi.

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par iestāžu darbības mērķiem, ikdienas darbu un tā specifiku, kā arī ieguvumiem, TM novembrī sāka kampaņu “Kļūdīties ir cilvēcīgi. Palīdzēt arī.”

Kādi ir svarīgākie darāmie darbi, lai motivētu likumpārkāpējus nostāties uz taisnākas takas un kā lauzt stereotipus sabiedrībā – par to runāsim raidījumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!