Jaunās valdības deklarācija vēl tikai top, tomēr galvenie darbības virzieni jau iezīmēti sadarbības memorandā, un tajā skaitā plānotas arī pārmaiņas, kas skars valsts pārvaldi. Kādas izmaiņas nepieciešamas un kādi ir priekšnoteikumi to veiksmīgai īstenošanai? Par to raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns sarunāsjās ar Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski un "Providus" vadošo pētnieci un direktori Ivetu Kažoku.

Saskaņā ar 3. novembrī parakstīto sadarbības memorandu par koalīcijas veidošanas principiem politiķi apņēmušies izveidot jaunu Klimata un enerģētikas ministriju, kas atbildētu par klimata pārmaiņu un enerģētikas politikas ieviešanu. 

Tāpat memorandā ietverts punkts, ar kuru topošā valdība apņēmusies "pilnveidot valsts pārvaldību esošo resursu ietvaros, iedibinot elastīgus horizontālās sadarbības mehānismus".

Savs viedoklis par to, kā uzlabot valsts pārvaldi, ir arī Valsts prezidentam – viņš pirms nedēļas intervijā raidījumam “Spried ar Delfi” pauda, ka kāds atbildīgais jānosaka par katru no problēmu jomām, tādējādi noteiktas politikas jomas paceļot augstākā līmenī. Īpaši viņš izcēla nepieciešamību rūpēties par demogrāfijas jomu, iesakot šim jautājumam veidot, piemēram, ministra biedra amatu.

Kāda izskatīsies jaunā ministrija un kādas pārmaiņas nepieciešamas valsts pārvaldē - skatieties raidījumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!