Smagas kaujas Ukrainā turpinās trešo dienu un, kaut arī tas nodarījis postījumus un karā ir vairāki tūkstoši bojāgājušo, Krievijas masīvajam karaspēkam būtiskas uzvaras nav izdevies gūt. Arī Kijeva nav ieņemta. Vai Krievijas līderis Vladimirs Putins ir pārrēķinājies, vai sagatavojis lēnu un mokošu scenāriju Ukrainai? Par to raidījuma "Spried ar Delfi" speciālizlaidumā žurnāliste Olga Dragiļeva sarunājās ar Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Juri Rancānu (JKP), NBS atvaļināto kapteini Raivi Ušacki un LU Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieku Mārtiņu Kaprānu

Krievijas iebrukums sākās ceturtdien, 24. februārī, ar raķešu triecieniem visā Ukrainas teritorijā un sauszemes spēku ienākšanu no Baltkrievijas, Krievijas un Krimas. Tagad aizsardzības kaujas notiek galvaspilsētas Kijevas apkārtnē un pašā pilsētā rit cīņas ar diversantu grupām.

ASV piedāvājušas evakuēt Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, taču viņš atteicies. Zelenskis regulāri publicē īsas uzrunas Ukrainas iedzīvotājiem, kurās uzsver, ka viņš paliek Kijevā un sola, ka ieročus neviens nenoliks.

Ukrainas puse ziņo par 3500 iebrucēju kritušajiem un 200 gūstekņiem, savukārt Ukrainā bojā gājuši 198 cilvēki, tajā skaitā trīs bērni, bet vēl vairāk nekā 1100 cilvēki ir ievainoti.

Karadarbība piespiedusi tūkstošiem cilvēku pamest savas mājas. ANO aplēses liecija, ka Ukrainu pēdējās 48 stundās pametuši aptuveni 100 000 cilvēku.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!