Visas telefonsarunas un kontakti, kas pēdējā pusgada laikā notikuši starp Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, saskaņoti ar Ukrainas pusi, "varētu teikt, prezidenta [Volodimira] Zelenska uzdevumā," trešdien raidījumā "Spried ar Delfi" sacīja Latvijas vēstnieks Francijā Eduards Stiprais, paskaidrojot, ka šī informācija viņam esot faktiski no pirmavota – Ukrainas vēstnieka Francijā.

Viņš stāstīja, ka visas Makrona un Putina sarunas notikušas pēc Zelenska lūguma un ciešā koordinācijā ar Ukrainas pusi. Makrons pēc šīm sarunām esot informējis Zelenski. Pēdējā saruna bijusi saistībā ar situāciju ar Zaporižjas atomelektrostacijā, jo tas svarīgi arī Francijai – visas šīs valsts enerģētikas nozares mugurkauls ir kodolenerģija.

Savukārt NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vecākais eksperts Tomass Pildegovičs raidījumā atzina, ka Ukrainas cīņā par brīvību tuvojas kritisks brīdis, un Rietumvalstīm jāturpina sniegt atbalsts. "Nav nekāda pamata atslābt, jo Krievijai joprojām ir liels industriālais potenciāls, munīcijas krājumi un iespēja izvērst agresiju ar citām metodēm," arī veicot kara noziegumus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!