"Parāds nav brālis. Tik tiešām nav. Tad, kad lieta nonāk pie tiesu izpildītāja, jau ir mazliet par vēlu. Es aicinātu komunikāciju iesākt pat divus, trīs soļus pirms tam. Piemēram, pagājušogad tiesu izpildītāju lietvedībā ir 150 000 jaunu lietu, un 60% no tām ir administratīvie sodi. Likumā ir iestrādāti ļoti labi rīki, kā tos samaksāt – atlikt maksājumus, sadalīt termiņos un tad nevajadzēs nonākt pie tiesu izpildītāja," tā raidījumā "Tiesības zināt" pauda Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāja Iveta Kruka.

Kruka norādīja – ja esat iekļuvis parādos, pirmā un būtiskākā lieta, ko vajadzētu darīt – iepazīties ar izpildlietas materiāliem, jo tajos norādīts daudz būtiskas informācijas, piemēram, kāda tieši summa no jums tiek piedzīta. Ļoti svarīgi arī tiesu izpildītājam norādīt bankas kontu, no kura ikdienā pārtiekat, lai viņš, piedzenot parādu, šajā kontā vienmēr atstātu vismaz likumā noteikto iztikas minimumu 500 eiro. Tas ir īpaši svarīgi, jo, ja jums ir vairāki bankas konti, un nenorādāt, kurā regulāri saņemat naudu, tiesu izpildītājs pats izvēlēsies, kurā kontā līdzekļus atstāt.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Lai kā arī varētu gribēties, naudu aizņemties un neatdot nav iespējams.

Svarīgi nevis ignorēt tiesu izpildītāja vēstules, cerībā, ka parāds pats pazudīs – tā nenotiks – bet gan komunicēt. Tiesu izpildītājs no jūsu bankas konta naudu var noņemt arī tad, ja jūs ar viņu nekomunicējat.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!