Dienvidkorejas valdība ieviesusi noteikumus, kas aizliedz tirgot nereģistrētas selfiju nūjas, kas, iespējams, traucē citām ierīcēm, kas uztver līdzīgas radio frekvences, ziņo aģentūra “Reuters”.

Jauni Dienvidkorejas valdības lēmumi, paredz, ka nereģistrētu selfiju nūju tirgotājiem draud gandrīz 22 000 eiro liels sods vai ieslodzījums līdz trim gadiem. Selfiju nūjas ir pagarināmi stieņi, pie kuriem var piestiprināt mobilo ierīci, lai no attāluma ar “Bluetooth” savienojuma palīdzību ar viedtālruni uzņemtu pašportreta fotogrāfiju. 

“Saskaņā ar bezvadu telegrāfijas likuma 5. nodaļas 84. pantu, ir nelikumīgi pārdot, ražot vai ievest valstī saziņas ierīcis bez autentificēšanas; panta pārkāpējiem var piespriest naudas sodu, kas nav lielāks par 30 miljoniem Dienvidkorejas vonu (aptuveni 21 702 eiro), vai atņemt brīvību līdz trijiem gadiem,” vēstī Dienvidkorejas Zinātņu ministrijas Informācijas un saziņas tehnoloģiju mājaslapā publicēts paziņojums. Paziņojumā teikts, ka nereģistrētas selfīju nūjas, iespējams, traucēs citām ierīcēm, piemēram, medicīniskajam aprīkojumam, kas lieto tās pašas radio frekvences kā minētās nūjas. Noteikumi stājās spēkā 21. novembrī. 

Vairāki Dienvidkorejas iedzīvotāji par noteikumiem ir sašutiši, taču lielākoties skepsi izraisa fakts, ka valdības iebildumi pret nereģistrētām selfiju nūjām nav pamatoti.  “Vienalga, cik cilvēki vienlaicīgi nospiež pogu, ar to nepietiek, lai traucētu citām ierīcēm vai radītu tām grūtības uztvert kādu frekvenci,” sacīja Korejas Universitātes bezvadu informācijas sistēmu inženierzinātnes pētnieks Kims Čungki. Reģistrētu viedtālruņu un selfiju nūju tirgotājs Kims Sunguns uzskata, ka šādi noteikumi ir par skarbu. “Lielākai daļai cilvēku šeit jau ir selfiju nūjas. Ir jau par vēlu, manuprāt, šie noteikumi ir nevajadzīgi un liecina par valdības vēlmi kontrolēt,” sacīja veikalnieks Sunguns.

Lai arī noteikumi bijuši spēkā vairāk nekā nedēļu, līdz šim nav notikuši nereģistrētu selfiju nūju veikalu reidi. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!