Latvijas U-20 hokeja izlase prata pirmajā cīņā par palikšanu pasaules čempionāta elitē uzlabot savu sniegumu un nezaudēja pacietību, savu komandu pēc cīņas slavēja galvenais treneris Artis Ābols.

Latvijas juniori pirmdien pirmajā mačā par vietas saglabāšanu pasaules elitē Kanādā ar 5:2 uzvarēja Austriju, kaut gan divreiz atradās iedzinējos, tiekot pie sava pirmā panākuma turnīrā.

"Protams, mēs zinām, par ko spēlējam. Domāju, tas ir pat atbildīgāk, nekā augustā ceturtdaļfināls pret zviedriem, jo šis ir "play-out". Atbildība ir liela," sacīja Ābols, kurš akcentēja, ka komanda spēlējusi gana labi, kaut gan mača sākumā ielaidusi vārtus. "Spēles laikā uzlabojām sniegumu un nezaudējām pacietību."

Otro spēli ar austriešiem Latvijas izlase aizvadīs trešdien, un Ābols uzsvēra, ka tas būs jau pavisam cits mačs.

"Domāju, šodien bijām visu izdarījuši pareizi, jo mums piederēja iniciatīva, pārmētājām pretiniekus. Šī ir komandas uzvara," uzsvēra treneris.

Savukārt viens no Latvijas izlases līderiem Sandis Vilmanis atzina, ka komanda maču iesākusi lēni.

"Pirmajos divos periodos neizmantojām savas iespējas, bet trešajā trešdaļā beidzot to izdarījām un sametām vārtus. Arī spēle "aizgāja" uz labo pusi," gandarījumu pauda Vilmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!