Foto: Shutterstock
Gandrīz jau pienācis Ziemassvētku vakars, tomēr īsti nekāda plāna par to, kā šos svētkus aizvadīt, nav? Turklāt nav absolūti nekādas vēlēšanās tos pavadīt, kārtējo reizi sēžot pie galda? Ja tā, varbūt kāda no šīm alternatīvām svētku svinēšanai tev noderēs.

Izraušanās no mājas. Ja šajos svētkos esi nolēmusi nesēdēt pie galda vien, lieliska iespēja ir doties ārpus mājas. Jo īpaši tad, ja laiciņš lutina, var doties apskatīt kādu tuvāku vai tālāku pilsētu un izbaudīt svētku burvību, pastaigājoties pa izgreznotajām ieliņām vai apskatīt krāšņākās pilsētu egles. Ieteikumus, kādas vietas apskatīt, meklē šajos "Tūrisma Gids" padomos.

Došanās pārgājienā.
Tomēr, ja vēlies kaut ko apskatīt, turklāt pierādīt arī savus spēkus izturībā, fantastisks veids, kā godāt svētkus – kārtīgi izstaigāties. Nospraud ar saviem tuviniekiem kādu mērķi un mēro distanci kājām. Dodoties pārgājienā, apbruņojies ar siltu tēju un kādu gardu našķi.

Četrkājaino draugu izstaidzināšana. Brīnišķīga aktivitāte, kas parūpēsies gan par tavu fizisko aktivitāti, gan reizē kādam palīdzēs, ir došanās uz dzīvnieku patversmi, lai pastaigātos kopā ar četrkājainajiem draugiem.

Vientuļo cilvēku apciemošana. Ja tev ir kāds draugs, kaimiņš, paziņa vai radinieks, kas tev ir tuvs, tomēr viņš parasti svētkus pavada vienatnē, kāpēc gan neuzrīkot īstus svētkus viņam? Ja šis cilvēks allaž svin Ziemassvētkus vienatnē un par to ļoti skumst – lūk, veids, kā iepriecināt. Sagatavo mielastiņu, sapucējies un dodies šo dienu vai vakaru pavadīt kopā ar viņu. Tas var būt īpaši sirsnīgi! Par pamestības un vientulības sajūtu svētkos stāstīja arī psihoterapeite Marina Veģere. Viņas padomus, kā palīdzēt sev un citiem, meklē šeit.

Foto: Shutterstock

Naudiņas noziedoša tiem, kam to vajag vairāk. Ja šogad esi nolēmusi neveidot bagātīgi klātu galdu vai esat ieviesuši ģimenē bez dāvanu politiku, ja sanāk, varbūt vari šīm lietām iepriekš paredzēto naudiņu noziedot tiem, kam to vajag vairāk. Atceries, ka decembris ir mīlestības un došanas laiks, tāpēc šāds solis var patiesi uzlabot kā tavu pašsajūtu, tā arī iepriecināt kādu citu.

Svētku vakariņas mežā. Vēl viena alternatīva klasiskajam svētku galdam – maltītes ieturēšana mežā. Kopā ar ģimeni vai draugiem sagatavojiet visu nepieciešamo un dodieties uz kādu piknika vietu mežā, kur iekuriet ugunskuru un pagatavojiet kaut ko īpaši gardu, piemēram, kādu zupu vai sildošu dzērienu. Svaigā gaisā uz ugunskura gatavots ēdiens garšo pavisam citādāk.

Ziemassvētku uzburšana meža zvēriņiem. Pat tad, kad dodaties ieturēt maltīti vai vienkāršā pastaigā pa mežā takām, paķer līdzi kādus gardumus, ko īpaši novērtēs zvēriņi. Ņem līdzi ābolus, burkānus, bietes un citus dārzeņus, par kuriem ziemā priecāsies meža zvēri. Ja vēlme ir ne tikai pēc skaistuma, ko dod egles zarā iekārts apsarmojis ābols, bet arī labuma zvēriem, šos rotājumus gan labāk nolikt pie eglītes, nevis kārt pašā kociņā, rakstīja "Mans Draugs". Meža zvēriem kokā iekārts burkāns radīs tik vien kā apjukumu, nevis vēlmi to nogaršot.


Svinību atrakcijas. Ja tomēr galds ir uzklāts, taču ir vēlēšanās svētkus kaut kā atdzīvināt, pārraujot ierasto lietu būtību svētkos, iespējams iekļaut kādas interesantas aktivitātes. Uzspēlējiet kādu galda spēli vai ķerieties pie mēmā šova spēlēšanas. Šādas nodarbes var beigās patiesi ieviest jautrības dzirksti svinības. Tāpat lieliski būtu pagremdēties atmiņās – izšķirstiet vecos albumus vai pameklējiet sen nekustinātos video ierakstus.

Ja mājās esi viena. Iespējams, svētku sajūta absolūti šogad tevi neraksturo, jo Ziemassvētkus sanācis pavadīt vienatnē. Neskumsti! Ja tomēr apzinies, ka kaut kur "tavējie" pavada burvīgu laiku kopā, taču fiziski nevari būt ar viņiem, ņem talkā modernās tehnoloģijas un izmanto video zvana piedāvātās iespējas. Šādā veidā vari iegūt sajūtu, ka itin neko neesi nokavējusi, turklāt vakaru pavadīsi jaukā kompānijā. Ja tomēr nav neviena, ar ko svētkos pabūt pat virtuāli, atceries, ka ir lērums ideju, kā pavadīt laiku visai aizraujoši: palasi grāmatu, noskaties filmu, pasporto vai dari jebko citu, kas tev pašai patīk! Citas idejas, kā aizvadīt svētkus, ja mājās esi viena, meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!