Foto: Shutterstock
Iespējams, aktierprasmju atrādīšana guļamistabā daudzām nav nemaz tik neierasts process. Tomēr kungiem "viltotā orgasma" piesaukšana varētu mulsināt un likt aizdomāties, kāpēc vispār tas ir vajadzīgs. Šoreiz, par godu kungiem, izcēlām vairākus iemeslus, kādēļ dāmas mēdz notēlot orgasmu.

Pavisam nesen stāstījām arī par kādu pētījumu, kurā piedalījās 1500 seksuāli aktīvas sievietes un vīrieši vecumā no 16 līdz 64 gadiem.

Pētījuma rezultāti apliecināja, ka sievietes orgasmu piedzīvo retāk, un 81 procents aptaujāto daiļā dzimuma pārstāvju atzina, ka nespēj sasniegt kulmināciju katra dzimumakta laikā. Seksoloģe Rita Lasmane to skaidrojusi sekojoši: "Vīrieši nav raduši censties savu sieviešu dēļ. Daudzi ignorē faktu, ka vīriešiem nepieciešamas aptuveni sešas minūtes, lai uzbudinātos pirms dzimumakta, bet sievietēm – 26 minūtes. Ņemot vērā, ka dzimumakts ilgst vidēji sešas minūtes, sievietes vienkārši nepaspēj nonākt līdz orgasmam."

Problēmas cēlonis ir arī tajā, ka vīriešu kulminācijas brīdis ir prioritāte, – 93 procenti sieviešu norāda, ka domā par sava partnera apmierinātību, bet tikai 36 procenti vīriešu domā par savu partneri.

Runājot par baudas virsotņu nesasniegšanu, iemesli tam var būt dažādi. Piemēram, var būt gan fiziskas (alkohola lietošana, smēķēšana, antidepresantu lietošana), gan psiholoģiskas (spriedze, stress, emocionālas traumas) problēmas.

Taču pētījuma rezultāti apliecināja arī sekojošo – vairāk nekā puse aptaujas dalībnieku jūtas neērti, runājot par neapmierinošu seksu ar savu partneri. "Ja cilvēki savā starpā ir spējīgi sarunāties, tad tas obligāti ir jāizmanto, diemžēl Latvijā audzināšana bieži vien neļauj cilvēkiem atvērties, tāpēc ir jāmeklē speciālisti un eksperti, kas palīdz risināt problēmu," skaidrojusi Lasmane.

Foto: Shutterstock

Turpinājumā piedāvājam "Yourtango" ekspertu izvirzītus iemeslus, kādēļ dažkārt sievietes mēdz notēlot baudas virsotņu sasniegšanu.

Vēlme sniegt partnerim gandarījumu

Nav nekādu šaubu, ka spēja apmierināt sievieti liek vīrietim justies labāk. Turklāt daudzos gadījumos sievietes krāšņais orgasms var palīdzēt ātrāk sasniegt baudas virsotnes arī vīrietim. Notēlojot ne tuvu sasniegto orgasmu, dāma var kā pacelt viņa ego (ja nerodas nekādas aizdomas par orgasma viltošanu), tā arī padarīt šo mirkli par laimīgāko kunga dienā.

Izaicinājums

Iespējams, dažām sievietēm dzīve guļamistabā var būt kā izaicinājums, kurā balvā viņa vēlas redzēt laimīgu vīrieti. Kā zināms, sievietei šajā spēlē var būt rokās visas pareizās kārtis, jo savu viltus orgasmu viņa var izspēlēt jebkurā brīdī, kas savukārt var ietekmēt vīrieša spēju nobeigt šo procesu. Tas var būt varas jautājums.

Negarastāvoklis

Nav nekas pārsteidzošs, ja dažkārt vienkārši nav vēlmes nodarboties ar seksu. Tomēr nereti gadās arī tā, ka tam nododamies vienkārši partnera dēļ (lai gan tas nebūt nav attiecībām veselīgi un vajadzīgi). Un jau atkal, ja darām to ķeksīša pēc, tas vienkārši ir laika jautājums un vīrieša ego apmierināšanas jautājums.

Sāpes

Lai arī ir cilvēki, kam kaut kāda veida sāpju nodarīšana un izjušana seksa laikā šķiet uzbudinoša, ne visas sāpes ir patīkamas. Ja sieviete izjūt diskomfortu, viņa var notēlot orgasmu tā vietā, lai sabojātu partnera "apetīti", un process ātrāk tuvotos beigām.

Pārāk liels pieradums

Viss, protams, atkarīgs no pāra, tomēr kādā attiecību posmā partneri pārāk viens pie otra pierod. Tiek apslāpēts sportiskais entuziasms, pucēšanās vairs nav ierasta lieta un visbeidzot esam tā viens pie otra pieraduši, ka seksuāli vairs nav izjūtama pievilkšanās. Ja viss pārējais pāra dzīvē ir apmierinošs un šķiršanās noteikti nav risinājums, ieraduma vadīti kā pēc grāmatas varat nodoties mīlas priekiem, tomēr tā vairs nav mīlēšanās agrākā izpratnē. Tas ir bez kaisles, vienkāršs process. Un arī tajā var tiek saskatīta nepieciešamība ātrāk iegūt svētu mieru un nodoties miegam vai citām darīšanām.

Izbēgšana no strīda

Mēdz teikt, ka pāri nevar doties gulēt sastrīdējušies. Daži pāri šo teicienu pieņem kā mantru, tādēļ, dodoties gulēt, salabst šādā veidā. Tiesa, tas gan nenozīmē, ka prāts vienmēr ir saskaņā ar sirdi, un dažkārt rūgtumu nav tik viegli kliedēt.

Viņa tehnika klibo

Komunikācija ir visu panākumu atslēga. Arī guļamistabā. To vajadzētu atcerēties vienmēr. Un nav nekas slikts, ja seksa laikā mierīgi izsakām dažas piezīmītes, kā vajadzētu vai nevajadzētu darīt. Tomēr ne visi ir tik atklātās attiecībās, un daži vārdi paliek nekad neizteikti. Līdz ar to – izpaliek arī baudas virsotņu sasniegšanas, ko vēl vairāk apslāpē nepatiesās ovācijas par nekad nesasniegto orgasmu. Skumjākais ir tas, ka, neko nesakot, nekas nemainīsies.

Sekss ir ieildzis

Protams, ja viss ir patīkami, tad nebūt nav, kur steigties, taču, ja process ir ieildzis un tas nesniedz cerēto rezultātu, tad aktierprasmju atrādīšana noteikti nav nekas neparasts.

Foto: Shutterstock

Un, lūk, dodam arī iespēju izteikties sievietēm!

Vai es kādreiz notēlojusi orgasmu?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!