Foto: Privātais arhīvs
Lai gan bieži vien mēdz teikt: "Tavs īstais cilvēks kaut kur tepat aiz stūra vien ir!", nereti šādas frāzes šķiet izvilktas no zila gaisa un nepamatotas. Tomēr var gadīties arī tā, ka otrā pusīte patiesi dienu dienā ir tev blakus, taču neesi vēl aptvērusi, ka, piemēram, kolēģis ir tavs dzīves sirdsdraugs. Šis ir stāsts par Jantonu ģimeni jeb Lieni un Klāvu, kuri iepazinušies darbā, bet iemīlējušies – filmēšanas laukumā.

Kā sarunā ar "Viņa" atklāj Liene, abi ar Klāvu dzīvo Piņķos, ko sauc par lielisku vietu, kur pavadīt ikdienu un audzināt bērnus. Jantonu ģimene strādā vienā uzņēmumā – SIA "Lāči", kur tad abi arī esot iepazinušies. "Lāčos strādāju par mārketinga un vairumtirdzniecības daļas vadītāja asistenti, savukārt Klāvs ir noliktavas pārzinis," teic Liene. Skaidrības labad jāpiebilst, ka šobrīd pāris divvientulību vairs nebauda – Liene ir bērnu kopšanas atvaļinājumā, jo viņu duetam pievienojusies mazā princese Loreta, kurai šobrīd ir pusotrs mēnesītis.

"Lāčos strādāju kopš 2015. gada vasaras, Klāvs – kopš 2016. gada pavasara, tomēr tad mēs fiziski nesatikāmies," turpina Liene. "Es paralēli RTU studijām strādāju "Lāču" veikaliņā Mārupē, un Klāvs – ceptuvē. Kopš 2017. gada vasaras strādāju ofisā, tomēr viens otru neievērojām. Tā tikai šķiet, ka mārketings ar noliktavas darbu nav nekā saistīts, bet, kā izrādās, tomēr ir. Arvien biežāk nācās iet uz noliktavu pēc iepakojumu paraugiem, maisiņiem un tamlīdzīgām lietām, lai apskatītu produktu dizainus, taisītu preču paraugus." Tomēr "paldies" par liktenīgo tikšanos pāris var teikt fondanta – cukura glazūras paciņām, kuru dēļ Liene 2018. gada ziemā devās uz noliktavu. "Un tā bija mūsu pirmā apzinātā tikšanās. Tad sākām sarakstīties, komunicēt, tikties kā draugi – kolēģi. Mums ir kopīgas intereses, līdz ar to simpātijas ātri vien radās."

Tomēr romantiska saikne starp abiem radās laikā, kad tika uzņemt latviešu filma "Nekas mūs neapturēs". Kā atklāj Liene, viņu pārstāvētais uzņēmums bija vieni no filmas atbalstītājiem, kuri tika aicināti uz masu skatu filmēšanu pagājušā gada vasarā. "Man kā mārketinga nodaļas pārstāvei piedāvāja šo iespēju. Es nodomāju, ka tā ir lieliska pieredze un "kaut kas jauns", tāpēc piekritu. Tomēr viena pati braukt nevēlējos, tādēļ piedāvāju Klāvam, kurš neatteica," atceras Liene.

Foto: Privātais arhīvs

Liene atklāj, ka filmēšana norisinājās Āraišu vējdzirnavu teritorijā visu nakti. "Pirms paša filmēšanas procesa visus masu skatu dalībniekus sagrimēja un ieveidoja frizūras. Kad bijām jau filmēšanas laukumā un pamazām ieradās sapostie dalībnieki, atceros, ka sāka līt. Tad nodomāju: "Kaut nelītu pa nakti." Un tā arī bija – kad norisinājās filmēšanas process, vairs nelija." Viņa turpina stāstot, ka dalībnieku uzdevums bija piedalīties ballītē, kur apgrozījās dažnedažādi cilvēki – skaistas dāmas un kungi, panki, arī atpazīstami cilvēki. "Kad notika filmas epizožu uzņemšana, visu laiku ar Klāvu bijām kopā – runājāmies, dejojām, gājām no punkta A uz punktu B. Un tas viss bija vairākkārtīgi jāatkārto, lai iefilmētu kadrus kvalitatīvi un no dažādiem skatu punktiem. Pats interesantākais un amizantākais bija dejot bez mūzikas. Ļoti aizraujoši bija redzēt filmēšanas procesa aizkulises. Tā bija lieliska iespēja, kā arī patīkami pavadīts laiks."

Tieši filmēšana bija liktenīgs pagrieziens mūsu dzīvēs, stāsta Liene. "Tad atklājām viens par otru daudz jauna. Tomēr viss tik ātri nenotiek, un pēc filmēšanas dzīve ritēja savu gaitu. Arvien vairāk sarakstījāmies un pavadījām laiku kopā – devāmies uz pilsētu svētkiem, koncertiem, braucām pastaigāties uz Tīreļu purva laipu un tamlīdzīgi. Šķiet, es pirmā iemīlējos un atzinos mīlestībā. Un ļoti priecājos, ka tas bija abpusēji."

Pēc vasaras pāris jau sāka dzīvot vienā mājvietā. "Kopā devāmies uz darbu no rītiem, vakarā kopā no darba mājup, katrās brīvdienās kaut kur braucām. Protams, neiztikām arī bez domstarpībām un strīdiem, bet tie bija tik nenozīmīgi un ātri pārejoši. Galvenais ir izrunāties," uzskata Liene.

Interesants ir arī bildinājuma stāsts, kas notika vien pāris mēnešus pēc kopdzīves uzsākšanas. "Klāvs mani bildināja pašā Ziemassvētku vakarā, kad atbraucām mājās no ciemošanās. Biju ārkārtīgi pārsteigta, bet tajā pašā laikā – laimīga un pārliecināta par atbildi – "jā". Tad mēs vēl nezinājām, ka esmu stāvoklī. Mums meitiņa pieteicās novembra beigās, tomēr uzzinājām to pēc Ziemassvētkiem, 28. decembrī," atklāj Liene.

Foto: Privātais arhīvs

Pāris vēlējies, lai meitiņa dzimst ģimenē – brīdī, kad abi ir precēti un ar vienu uzvārdu, tāpēc kāzas sākuši plānot uzreiz pēc Jaunā gada. "Izvēlējāmies mūsu kāzu dienas laimīgo datumu – 08.06.2019. Pieci mēneši bija palikuši līdz kāzām – un tā nu mēs plānojām tās, iepirkām lietas, dāvanas un darījām visu nepieciešamo."

Uz jautājumu, kāpēc, viņasprāt, romantiskā dzirksts neuzšķīlās uzreiz, Liene atbild: "Neilgi pirms mūsu saskatīšanās man bija izjukušas ilgas attiecības. Un tas arī ir izskaidrojums – esmu par godīgām attiecībām, līdz ar to neskatījos un nemetu acis uz citiem vīriešiem. Un, lai saskatītos, vajag divus cilvēkus."

Liene teic, ka arī apkārtējiem esot bijis savs viedoklis par Klāva un Lienes attiecībām. Viņi vaicājuši, kāpēc tik ātri abi sākuši dzīvot kopā, vai nav par ātru precēties un vai tiešām jau būs bērns? "Jā, es arī esmu no tiem cilvēkiem, kas sākumā pārbauda un pēc tam rīkojas. Līdz šim neticēju, ka var nepilna pusgada laikā iemīlēties, sākt dzīvot kopā, domāt par ģimeni un saderināties. Tomēr dzīvē notiek visādi. Mums bija "klikšķis". Jau vasarā sapratu, ka viņš ir mans cilvēks, man ar viņu patīk būt kopā. Ir jāklausa sirdsbalsij, jo tā ir vispatiesākā," tā Liene.

"Šobrīd mūsu attiecības ir mainījušās tā, ka noliktas malā izklaides, jo tagad ikdienu diktē meitiņa. Tomēr dodamies ciemos pie radiem uz dzimšanas un vārda dienām, arī paši uzņemam viesus. Ja labi grib, tad visu var. Emocionālā ziņā mūsu attiecības nav mainījušās. Mēs stipri mīlam viens otru, sargājam un atbalstām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!