Foto: PantherMedia/Scanpix
Sievietēm, kurām grūti izlemt, kādu matu krāsu izvēlēties, vai krīt izmisumā, ja nelīdzinās modelēm no žurnālu vāka, iespējams, kļūs mazliet vieglāk, iepazīstoties ar jaunu pētījumu, kurā noskaidrots, kādas ārējās pazīmes visvairāk saista vīriešus, vēsta izdevums "The Guardian".

Matu krāsa

Izrādās, aptuveni 60 procenti no 2000 Lielbritānijā veiktās aptaujas dalībniekiem atzinuši, ka viņiem patīk tumšmatainas meitenes. Turklāt aptuveni 33 procenti precizējuši, ka viņu mīļākā ir kastaņkrāsa, bet 28 procentus valdzina melnmates. Otrajā vietā ir blondīnes, bet trešajā vietā palikušas rudmates, jo viņām dod priekšroku tikai 8,8 procenti aptaujas dalībnieku.

Augums

Vīriešiem nepatīk pārāk tievas sievietes. 38,8 procenti par normālu figūru uzskata 38.-40. izmēru, tikai 10 cilvēki no 100 meklē partneri ar 32.-34. izmēru, bet arī pārāk kuplu formu cienītāju nav daudz - tāpat 10 procenti gribētu, lai sieviete valkātu 42. izmēra drēbes. Sievietes, kuru apģērba izmērs būtu lielāks par 44., atrastu pielūdzējus tikai 4,2 procentos gadījumu.

Pētījuma veicēji tāpat aptaujājuši vīriešus ASV, Spānijā, Francijā, Brazīlijā un Itālijā. Smalciņās 32. līdz 34. izmēra valkātājas ir topā tikai Francijā, parējās valstīs vīrieši dod priekšroku sievietēm, kuras valkā 38. līdz 40. izmēra tērpus.

Acu krāsa

Pēc britu domām, sievietes ideālā acu krāsa ir gaiši zila. Zilaicainas skaistules ir topā 40 procentiem vīriešu, otrajā vietā ir tumšas acis (29,2 procenti), bet trešajā - zaļas (17,5 procenti). Gaiši brūnas acis patīk 13,1 procentam vīriešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!