Foto: PantherMedia/Scanpix
Sveicināti! Man ir kāda ļoti delikāta problēma. Esmu jauna un seksuāla sieviete, man ir 30 gadu. Man ļoti patīk mīlēties un es ļoti, ļoti mīlu un iekāroju savu partneri, taču nekad mūžā neesmu izjutusi orgasmu. Esam izmēģinājuši dažādas pozas, vietas un ko tik ne. Esmu mēģinājusi atbrīvoties, par to nedomāt vai pat atslābināties ar kādu glāzi vīna, taču nekā!

Orgasmu neesmu izjutusi arī ar saviem iepriekšējiem partneriem, tādēļ vaina noteikti nav vīrietī, bet gan manī. Vienīgais veids kā sasniegt kulmināciju ir miegā! Esmu mēģinājusi arī pašapmierināties, taču tā ir vēl grūtāk!

Ko darīt? Es apzinos, ka šī problēma ir "galvā", taču kā lai to atrisina?
Diemžēl, man šobrīd nav līdzekļu dārgām psihoterapijām, tādēļ varbūt varat ieteikt kādu metodi ar kuras palīdzību varu palīdzēt pati sev? Varbūt ir pieejama arī kāda bezmaksas terapija, konsultācija vai tml. Paldies jau iepriekš un ceru uz drīzu risinājumu!

Atbild seksoloģe, seksopatoloģe, neiroloģe Dr. med. Ināra Roja (konsultācijas Rīgā, Bruņinieku ielā 5, Rīgas 1. slimnīcas poliklīnikā. Pieteikšanās pa e-pastu: inararoja@navigator.lv vai telefonu: 29822588)

Mums nav zināms, kādā vecumā sieviete ir uzsākusi dzimumdzīvi, kāda ir bijusi pirmo dzimumaktu seksuālā un psiholoģiskā pieredze; nav zināms, vai sievietei ir/nav ginekoloģiskas, neiroloģiskas, hormonālas seksuālās dabas veselības problēmas, vai konkrētā persona ir/nav atkarīga no alkohola, nikotīna, narkotiku, medikamentu lietošanas.

Tāpat nav zināms, kādas intīmo attiecību un tikumiskās vērtības (mīlestība un uzticība vienam partnerim; savstarpēja cieņas un drošības sajūta pāra attiecībās; bērniņa ieņemšanas, pasaulē laišanas un audzināšanas misija u.c.) ir bijušas viņas ģimenē kopš dzimšanas; nav zināms, vai meitenītes, pusaudzes, pieaugušas sievietes gados ir/nav piedzīvoti miesiski un morāli pazemojumi, psihotraumējošas situācijas, zaudējumi, ciešanas (aborti, neauglība u.c.).

Orgasma izjūta ir ļoti komplicēts fenomens, kurā piepildījumā ir nozīme visiem augstākminētiem faktoriem, arī pašas sievietes psiholoģiskām īpatnībām, temperamentam, priekšrokas došanai seksuālā partnera/es izvēlē.

Pozitīvs fakts ir tas, ka sieviete nakts miega laikā piedzīvo orgasmu, saldkaislas izjūtas: tātad sievietei ir spēcīga seksuālo fantāziju pasaule, iespējams, viņa ir kreatīvas profesijas pārstāve vai arī viņas dzīvē ir bijis iemesls un turpina pastāvēt iemesls/i, kāpēc viņas ķermenis, centrālo nervu sistēmu un emocionālos baudas centrus galvas smadzeneēs ieskaitot, turpina vairāk dzīvot seksuālo fantāziju pasaulē un ir kļuvis "neorgasmisks" reālās attiecībās ar pretējā dzimuma pārstāvjiem.

Konkrētajā gadījumā atbilde sievietei – nevar būt drīza un viennozīmīga. Sievietei nav jāvaino sevi, jānosoda, esošo problēmu var droši uzticēt ģimenes ārstam vai arī – vēlams konsultēties pie seksologa, seksopatologa, pāru un ģimenes speciālista: ir iespējams pakāpenisks un pozitīvs sievietes seksuālo problēmu atrisinājums.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!