Jautājums par to, kur iepazīties ar partneri romantisku attiecību veidošanai, ir bijis aktuāls visos laikos. Ne velti pasaulē un arī Latvijā populāras ir randiņu un iepazīšanās lietotnes, kā arī mājaslapas, kas izstrādātas šim mērķim. Netrūkst arī pasākumu, kuru uzdevums ir palīdzēt cilvēkiem atrast savu otro pusīti. Piedāvājam ieskatīties vairākos pieredzes stāstos par iepazīšanos dažādos veidos, no kuriem daļa ir bijusi veiksmīga, bet daļa – ne tik ļoti.

Iepazīties patiesi var ļoti dažādos veidos – vieni savu iecerēto satiek nejauši, piemēram, braucot autobusā uz darbu, bet citi mērķtiecīgi meklē savu otro pusīti, izmantojot mūsdienu tehnoloģiju piedāvātās iespējas. Jā, tas var prasīt darbu, pacietību un neskaitāmas vilšanās, tomēr reizēm gadās, ka ieguldītās pūles atmaksājas. Tiesa, satikt otru, vēl nenozīmē, ka dzīvosiet kopā ilgi un laimīgi.

Par to, kas var notikt pēc attiecību uzsākšanas, skaties "Viņa skaidro" raidījumā par atsvešinātību un darbu, kas jāiegulda kopdzīves veidošanā. Raidījums pieejams šeit.

Nekautrēties meklēt un nepadoties pēc neveiksmes. Iepazīšanās internetā


Foto: Shutterstock

Pirms kāda laika kādā sociālā tīkla "Facebook" domubiedru grupā ļoti lielu popularitāti izpelnījās kāds ieraksts, kurā sieviete norādīja, ka meklē vīrieti ar māju laukos. Sludinājumam atsaucās lērums interesentu, bet tikai ar vienu no viņiem izveidojās saikne, atklāj ieraksta autore Kristīne. Diemžēl tā nevainagojās panākumiem un attiecības galu galā neizveidojās, tomēr tas sievietei neliek padoties mīlestības meklējumos.

Kristīne atklāj, ka dzīvo Skotijā un vēlas atgriezties Latvijā. Ekonomiskā un politiskā situācija valstī viņu kavē to izdarīt, un Kristīne ir pārliecināta, ka valsti glābs tikai mīlestība. Viņa norāda, tieši tas būs galvenais iemesls, kā dēļ viņa varētu atgriezties. Tāpēc sieviete arī cenšas atrast iecerēto savā dzimtenē.

Jautāta par to, kāpēc viņa izvēlējusies iepazīšanos internetā, Kristīne atbild: "Nu, kā parasti: darbs-mājas, darbs-mājas… Kur tad tos cilvēkus satiek?" Uz klubiem un bāriem viņai iet nepatīk, jo brīvo laiku daudz labprātāk pavada, gatavojot ēst, mežā lasot ogas, sēnes, lasot grāmatas vai esot dabā.

Lielākā daļa vīriešu, ko viņa ir satikusi Lielbritānijā, Latvijā atgriezties negrib, tāpēc ar viņiem nopietnus nākotnes plānus sieviete nekaļ. Tiesa iepazīšanās internetā nebūt nav vienkārša. Viņai diezgan bieži raksta vīrieši, kas vēlas iepazīties. "Bet jēdzīgāku teikumu par "čau seksīgā, ko dari", neviens nemāk uzrakstīt. Tādēļ tas galīgi neuzrunā, un es pat neatbildu, ja cilvēks nemāk uzrakstīt teikumu, kas garāks par trīs līdz pieciem vārdiem," atklāj Kristīne. Tomēr sieviete nezaudē cerību un pat ir izveidojusi "Facebook" grupu cilvēkiem, kas vēlas dzīvot laukos un meklē partneri ar līdzīgām interesēm.

Vīrs uzrunāja ''Draugiem.lv''

Foto: Shutterstock
"Ne visiem izdodas saglabāt attiecības no 14 gadu vecuma, taču mums, spītējot grūtībām, kaut kādā veidā ir izdevies," stāsta "Viņa" lasītāja Natālija. Iepazīšanās pārim, kas tagad ir precējušies, notikusi tajā laikā populārajā vietnē "Draugiem.lv", kur viņa saņēmusi vēstuli no kāda pielūdzēja. Sākumā Natālija īpaši nav reaģējusi uzmanības apliecinājumiem, vien centusies noskaidrot, kā jaunietis par viņu uzzinājis. Izrādījies, ka abi mācās vienā skolā, turklāt vēl paralēlklasēs.

"Par tādu puisi nemaz nezināju. Likās – nokritis no skaidrām debesīm un tagad man raksta," atklāj Natālija. Tomēr tajā brīdī turpinājusi saņemt vēstules, iesaistījusies sarakstēs, kas bijušas diezgan interesantas. Tā vārdu pa vārdam norunāta arī pirmā satikšanās. "Pirmo randiņu nemaz neatceros, jo biju tik ļoti satraukusies. Protams, man bija 14 gadu, par neko nopietnu tajā brīdī pat nedomāju."

Puisis bijis galants, pieklājīgs, un abi runājuši par skolu un kopīgajām paziņām. "Tagad, atskatoties pagātnē, kad mums ir jau gandrīz 27 gadi, šķiet, pasakaini – satikāmies 14 gadu vecumā, bet joprojām esam kopā. Nav noslēpums, ka šādas attiecības prasījušas milzīgas pūles un sava veida darbu, taču tas bijis tā vērts," atzīst Natālija, "Mēs bieži smejamies, ka "Draugiem.lv" saveda mūs kopā, bet mēs paši pielikām visas pūles, lai savas attiecības saglabātu."

Neveiksmīgas iepazīšanās klubos

Foto: Shutterstock
Ļoti daudzas dāmas un arī kungi laiku pa laikam apmeklē klubus un bārus ar mērķi atrast partneri vienam vakaram vai ilgākām attiecībām. Baiba stāsta, ka viņai vairākkārt izdevies iepazīties ar vīriešiem kādas ballītes Vecrīgā laikā. "Es nerunāju par vienas nakts sakariem. Neguļu, ar ko pagadās, cerot, ka tā uzplauks lielā mīla. Tāpat arī parasti esmu iedzērusi, un man tad gribas ballēties un dejot līdz rīta gaismai. Tad, ja tu ar kādu kopā aizej mājās dzērumā, tā ballīte beidzas diezgan ātri."

"Klubos esmu satikusi ļoti daudzus vīriešus. Vairākkārt esmu iedevusi arī savu numuru. Tikai vienā gadījumā vīrietis pēc tam neatzvanīja. Tomēr jāteic, ka nekad nekas nopietns pēc šādas iepazīšanās tā arī nav sanācis," atklāj Baiba, piebilstot, ka parasti tas ir viens vai divi randiņi, pēc kuriem rodas apskaidrība, ka starp viņu un satikto cilvēku nav saderības.

Baiba norāda: "Varbūt tā ir tikai man, bet man nešķiet, ka klubi ir tā labāka vieta, kur iepazīties. Kādreiz ļoti daudz ballējos tieši ar šādu mērķi, bet nu šim iepazīšanās veidam esmu atmetusi ar roku. Droši vien tāpēc, ka man patiesībā nemaz tik ļoti nepatīk ballēties. Un ja tas nav veids, kā es gribu pavadīt savu brīvo laiku, droši vien nav prātīgi meklēt sev nopietnu partneri starp cilvēkiem, kam patīk šāda veida izklaides."

Noskatīja viens otru, braucot autobusā

Ļoti romantisku iepazīšanās stāstu, "Viņa" pastāstīja Zane. Iepazīšanās gan notikusi pasen – padomju laikos. Iespējams, daudziem varētu šķist, ka mūsdienās tā iepazīties nav iespējams, jo tā notiek tikai vecās kinofilmās. Tomēr tieši tā iepazinās Zanes vecāki. Viņi viens otru noskatīja autobusā.

Zane stāsta, ka viņas tētis strādājis par autobusa vadītāju maršrutā, ko viņas mamma izmantoja, lai nokļūtu mājās no darba. Viss sācies ar kautriem skatieniem un smaidiem, ar ko abi ikdienā apmainījušies. Šoferim regulārā pasažiere ļoti iepatikusies, un viņš par braucieniem samaksu nav pieņēmis. Pirmo reizi abi runājās un pa īstam iepazinās tad, kad Zanes tētis apzināti braucis šajā maršrutā kā pasažieris, nevis kā vadītājs. Viņa mērķis bija uzrunāt noskatīto meiteni, kas arī izdevās. Abi apprecējās, izaudzināja bērnus un tagad jau priecājas par mazbērnu pulciņu.


Draugi savedēju lomā

Foto: Shutterstock
Lindas stāsts ir saistīts ar draugiem un draudzenēm, kas iedomājas sevi par īsteniem savedējiem. Tiesa, ir reizes, kad šāda iepazīšanās patiešām ir veiksmīga. Tomēr tā nenotiek vienmēr. Lindu ar kādu pusi draudzenes ir centušās iepazīstināt vairākkārt. Šie mēģinājumi nav beigušies pēc pirmā randiņa. Pirmajā reizē Linda ar puisi bija kopā apmēram gadu. Attiecības noslēdza sāpīga šķiršanās. Otrajā reizē līdz nopietnām attiecībām Linda nenonāca. Tā vietā bija neregulāras tikšanās un lērums sirdēstu.

Tomēr neveiksmes nelika Lindai padoties un laist garām iespēju. Negribīgi, tomēr viņa piekrita aiziet uz randiņu, ko organizēja kāds paziņa. Viņš darbojās sava drauga interesēs, mēģinot viņam atrast piemērotu partneri. Linda lielas cerības neloloja un pat īsti neuzposās, dodoties uz tikšanos. Tomēr tieši šis mēģinājums izrādījās visveiksmīgākais no visiem. Attiecības sākās ļoti lēni, bet nu jau vairākus gadus abi ir kopā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!