Foto: Shutterstock
Intīmā dzīve ir gluži kā divvirzienu kustība, kurā sava artava jāsniedz abām pusēm – gan sievietei, gan vīrietim. Tomēr nereti kāds no abiem guļamistabā izturas vēsi, pat atturīgi, neiedziļinoties intimitātes trūkumos un problēmās. Šoreiz "Viņa" apkopo tipiskas kļūdas, ko guļamistabā piekopj teju katrs vīrietis.

Neizprot, ka sievietei vajadzīga priekšspēle


Nereti vīrieši intīmajam notikumam var "pieslēgties" pavisam ātri, norādīts portālā "Web MD". Tomēr sievietēm tas nenotiek tik ātri – viņas gaida uzmanības apliecinājumus, aplidošanu, glāstus un maigumu, kas vēlāk noved pie gultas priekiem. Daļa kungu ignorē šo atšķirību, kā rezultātā nesanāk ne intimitātes brīdis, ne prieks pašam, ne otrai pusītei.

Lai arī cik ļoti vīrietis gribētu apmierināt savu vēlmi pēc iespējas ātrāk, jāņem vērā arī otras puses vēlmes un vajadzības. Te var palīdzēt arī pati sieviete, norādot uz problēmas eksistenci – dažkārt partneris nemaz nenojauš, ka nepieciešamas citas taktikas, lai mīlas prieki izdotos. Tāpat vīrietim vajadzētu veidot saikni seksuālajā lauciņā. Pat tādi mazi mīlestības apliecinājumi dienas garumā, piemēram, apskāviens, skūpsts vai mīļa īsziņa, sievietē ļauj atplaukt vēlmei satikt savu partneri un vēlāk doties uz guļamistabu.

Izmanto atstrādātas pozas un mīlēšanās veidus


Foto: Shutterstock

Vēl viena tipiska kļūda, ko bieži var izjust pāri ilgstošās attiecībās, – vīrietis katrā mīlēšanās reizē izmanto vienu un to pašu taktiku, veidu un pat pozu. Ja sākumā tas var nešķist problēmas vērts iemesls, laikam ejot, intīmajā dzīvē var iezagties neapmierinātība no sievietes puses. Pieņēmums, ka dāma katru reizi vēlas vienu un to pašu, balstoties iepriekšējā pieredzē, ir absolūti maldīgs.

Sievietes vēlmes un vajadzības nosaka arī viņas ikmēneša cikls, garastāvoklis un brīža jutība. Kādai konkrētajā mīlēšanās reizē būs vēlme pēc karstasinīgākas nakts, citai – būs vēlme pēc mīļuma, apskāvieniem un maiguma. Lai arī kā justos sieviete, vīrietim nevajadzētu uztvert, ka sekss jāatkārto pēc iepriekšējās pieredzes. Tā vietā abiem vajadzētu izprast otra vēlmes konkrētajā situācijā – tām nav jābūt stīvām sarunām, bet gan, piemēram, priekšspēlēs veidā labvēlīgi pajautājot, kā šodien jūties, kāds ir tavs garastāvoklis un ko tu vēlies.

Tāpat kungiem jāuzmanās no pārlieku biežas mainības. Nereti pastāv uzskats, ka vairāk pozu, pēc iespējas dažādāki skūpsti un nemitīga mainība, ir intīmās dzīves stiprinātāji. Tomēr tikpat bieži sievietēm ir nepieciešama vien puse no piedāvātā klāsta. Viņas interesē tuvība, bauda un saskaņa, nevis nemitīga pāriešana pie nākamās gultas prieku aktivitātes.

Fiziskā tieksme pār emocionālo tuvību


Foto: Shutterstock

Intīmā dzīve sastāv no fiziskās un emocionālās tuvības. Saprotams, ka pārim ir visas tiesības pašiem lemt par saviem gultas priekiem un izslēgt no sarunām jēdzienu emocijas. Tomēr lielākā daļa sieviešu vēlas ne tikai fizisku kontaktu, bet sajust otru personu un izjust abu kopīgo mirkli. Taču daļa vīriešu veic būtisku kļūdu, nevēloties vai aizmirstot par emocijām, intimitātē ļaujot valdīt fiziskām dziņām, kas var neapmierināt otru pusīti.

Sievietēm ir tieksme mīlēšanās brīdī izmantot fantāziju. Tā tiek izmantota jau priekšspēles laikā, lai pēc iespējas labāk noskaņotos intīmajam brīdim. Savukārt, lai kungi nepieļautu šo kļūdu, jau tad ieteicamas pievienoties dāmas uzbudināšanas procesam. Tā var būt saruna, lomu spēle vai acu skatieni – katram pārim iespējami savi veidi, kā izpaust fantāzijas. Tāpat lieliski noder kādas seksuālas atmiņas, kas, piemēram, saistītas tikai ar mīlniekiem. To atcerēšanās vien jau var radīt emocionāli saikni, kas noved pie pilnīgākiem gultas priekiem.

Neziņa par to, kā sievietei sagādāt baudas virsotnes


Daudzi vīrieši nezina un pat necenšas izzināt veidus, kā sievietei sagādāt baudas virsotnes. Nav teikts, ka šis aspekts liekams vien vīriešu rokās, taču kungiem ir tikpat liela nozīme kā sievietēm, lai intīmā dzīve izdotos. Neskaitāmas sievietes vienkārši nespēj sasniegt orgasmu bez papildu stimulācijas, ko lieliski var palīdzēt veikt tieši vīrietis.

Te var palīdzēt dažādas tehnikas, uz kurām var norādīt sieviete, kā arī seksuālas rotaļlietas. Mūsdienās piedāvājuma klāsts ir pietiekami plašs, lai katrs pāris atrastu sev tīkamākās intīmās rotaļlietas, taču kungiem nevajadzētu tās uzskatīt par apdraudējumu, bet gan pieņemt kā pāra gultas dzīves sastāvdaļu. Tāpat var palīdzēt pavisam vienkārša izziņa seksuālajā literatūrā vai saruna ar otru pusīti, kas, visticamāk, spēj argumentēti izskaidrot, ko un kā viņa vēlas.

Aizmirst par pavedināšanas mākslu


Foto: Shutterstock

Ne tikai vīriešiem patīk, ka viņus aplido un pavedina, arī lielākā daļa sieviešu vēlas to izjust un izbaudīt. Tomēr daļa kungu aizmirst par šo intīmā kontakta sastāvdaļu un pievēršas citām nodarbēm. Reizēm pat pavedināšana ir svarīgāka par visu pārējo, jo ļauj pārim izbaudīt vienam otru, iekārot un nodoties papildu stimulācijas procesiem.

Tas var attiekties gan uz sievietēm, gan vīriešiem – atrast sava partnera iecienītākos pavedināšanas veidus, piemēram, mutiskus pirms došanās uz guļamistabu, ziņu un zvanu veidā visas dienas garumā, vai fiziskās maiguma izpausmēs. Jāņem vērā, ka pavedināšana ir tas, ko vēlas abas puses, taču kungu gadījumā – nevajadzētu aizmirst, ka šo vajadzību izjūt arī sievietes.

Pieņem, ka zina, ko vēlas sievietes


Foto: Shutterstock

Savukārt vēl cita kļūda vīriešu vidū ir pieņēmums, ka zina, ko sieviete vēlas intīmajā dzīvē. Tas var būt skaidrojams no vairākām pusēm – sieviete pati nevēlas dalīties ar savām vēlmēm un vajadzībām vai tieši pretēji – nereti vīrieši izvirza nepamatotus pieņēmumus. Problēmu vēl vairāk uzkurina fakts, ka dāmas arvien biežāk izvēlas simulēt baudas virsotnes.

Ieteicams nebaidīties uzdot tiešus jautājumus, pat ja šķiet, ka sieviete izvairīsies no atbilžu sniegšanas. Tikai tā vīrietis var noskaidrot visu to, ko otra pusīte vēlas. Tāpat nevajadzētu izvairīties no detaļu noskaidrošanas, kas intīmo dzīvi balsta tikpat daudz, – jo vairāk sīkumu tiek uzzināts, jo vieglāk intīmo mirkli veidot pēc iespējas atbilstošāku sievietes vajadzībām. Savukārt izvairīšanās no patiesības pieņemšanas var novest ne tikai pie prieku zaudējušas gultas dzīves, bet arī attiecību šķobīšanās.

Te iepazīsties ar tipiskām kļūdām, ko intīmajā dzīve veic teju katra sieviete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!