Foto: Marina Kvitko
Modes pasaule ir dedzinoša, jaudīga un drosmīga, teic peldkostīmu zīmola "SLOW beachwear" radītāja, dizainere un stiliste Elīna Štobe. Būdama tikai 25 gadus veca, viņa jau pucēja Latvijas slavenības saviesīgiem pasākumiem, kā arī veidoja videoklipu un zīmolu tēlus. Likumsakarīgi viņa nonāca līdz sava zīmola izveidei, kas bija aktīvs piecu gadu garumā, taču nu Elīna "norāvusi stopkrānu". Izvēlē starp piepildītu veselas un laimīgas sievietes dzīvi un biznesu viņa izvēlējās sevi, dodot iespēju kļūt par labāku mammu, gādīgāku sievu un harmoniskāku personību. Elīnas stāsts ir par panākumu spozmi, kas mēdz apžilbināt, aizsegā liekot izvērtēt patiesi svarīgās lietas dzīvē.

Elīna sevi sauc par totālu liepājnieci, kuras apzinātajā mūžā piederība šai pilsētai nākusi ārā pa visām vīlītēm. Kurzemnieku spītība, tiešums, mākslinieciskums – tas viss trāpīgi raksturo Elīnu. "Kad biju divdesmitnieku gados, vairāk uzturējos Rīgā, taču tas periods bija īss. Kā smējos, patiesībā jau vairāk dzīvoju automašīnā uz šosejas, braucot no Rīgas uz Liepāju un atpakaļ," viņa atklāj. Precīzāk: tie bijuši 10 gadi, kuru laikā Elīna darbojusies kā imidža dizainere, veidojot tēlus Latvijas un ārzemju skatuves māksliniekiem, kā arī zīmolu reklāmām un videoklipiem, privāto klientu garderobes revīzijas un žurnālu stila stāstus. Viņas portfolio ir sadarbība ar mūziķi Jāni Stībeli, Emīlu Balceri, grupu "Tumsa", dziedātāju Aiju Andrejevu, Mariju Naumovu, Olgu Rajecku, projektu "Tev tuvumā" un vēl daudziem citiem.

Lai gan modes industrijā Elīna strādā visu mūžu, tieši par stilisti vai dizaineri viņa nekad nav mācījusies. Liepājas Universitātē sieviete apguvusi kultūras vadību, savukārt Liepājas Mākslas koledžā – vides dizaina jomu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!