Foto: Shutterstock
Laika prognozes liecina, ka šonedēļ mūs turpinās lutināt patīkami vasarīgs laiks, tādēļ, meklējot izklaides, liksim mierā televizoru, datoru un lielos kinoteātrus. Tā vietā sazinies ar draugiem, lai radītu paši savu brīvdabas kino zem zvaigžņotām debesīm!

Un, kas par to, ja filmas sižets visdrīzāk paliks fonā, priekšplānā izvirzot draudzīgas sarunas un krītošu zvaigžņu skaitīšanu, jo mērķis būs sasniegts - kopīgi skaisti brīži, smiekli un atmiņas, kuras sildīs aukstos ziemas vakaros.

Tas nebūt nav tik sarežģīti vai dārgi, kā varētu šķist, bet ir dažas lietas, kas jāieplāno un jāņem vērā, lai visi justos ērti un varētu izbaudīt vakaru. Te būs pāris www.apartmenttherapy.com apkopoti ieteikumi, lai dārza kino vakars izdotos nevainojams.

Vietas izvēle

Tas var būt pagalms, terase, garāža - jebkura vieta, kurā iespējams regulēt apgaismojuma intensitāti. Piemēram, ja tev ir skaists dārzs, bet tas vērsts pret ielu, kuras apgaismojums ir pārāk intensīvs, tad ir vērts papūlēties, lai atrastu citu alternatīvu.

Tehniskais nodrošinājums

Līdztekus romantiskai atmosfērai, ar ko visiem parasti asociējas brīvdabas kino, tev jāpadomā par atbilstošiem tehniskajiem risinājumiem. Vari izmantot savu portatīvo datoru, DVD atskaņotāju vai no kāda drauga aizņemties videoprojektoru.

Izlemiet, kādā veidā notiks kino apskaņošana. Pat, ja iesākumā viss šķiet ļoti sarežģīti, kopīgiem spēkiem jums noteikti izdosies savienot pareizos vadus, lai nodrošinātu baudāmu attēlu un skaņas kvalitāti, un arī pats process noteikti garantēs jautrus brīžus.

Un pat, ja kaut kas noies greizi, tas nav iemesls, lai atteiktos no idejas realizācijas - vienmēr var izlīdzēties, iznesot ārā televizoru vai skatoties filmu uz portatīvā datora.

Ja tava mājas vai garāžas siena ir pietiekoši gaiša, vari to izmantot kā ekrānu, bet vari projicēt attēlu arī uz balta palaga vai cita pietiekoši liela auduma gabala, kas nostiprināts starp kokiem vai citā piemērotā vietā.

Filmas izvēle

Tu noteikti labi pārzini savu draugu gaumi, bet drošības pēc, pirms izvēlies vakara repertuāru, noskaidro vairuma viedokli. Vari ņemt talkā arī interneta resursus, piemēram www. imdb.com, kur iespējams meklēt filmas pēc dažādiem kritērijiem - režisora, mīļākā aktiera, uzņemšanas gada, valsts, tēmas, Oskaru balvu skaita u.tml.

Kur sēdēt?

Noteikti nav nepieciešams doties uz veikalu, lai iegādātos kādas īpašas mēbeles. Domājot radoši, sēdēšana var piemērot daudzas tavā īpašumā jau esošas lietas. Vari mākslinieciski kombinēt spilvenus un pledus.

Starp diviem krēsliem (noderēs arī akmeņi vai koka bluķīši) noliekot dēli, iegūsi vairāk vietas. Ja tev ir lauki, vari no tiem atvest siena ķīpas, kas, pārklātas ar segām, būs ideālas sēdvietas kino baudītājiem. Kopīgiem spēkiem varat iznest ārā dīvānus un klubkrēslus, tikai pirms tam gan būtu ieteicams pārliecināties, vai nav gaidāms lietus.

Citas lieliskas idejas vari smelties iedvesmojošajā vietnē www.pinterest.com.

Aizbaidi knišļus

Lai jauko atmosfēru netraucētu izbaudīt cīņa ar uzmācīgiem odien un citiem knišļiem, parūpējies par izsmidzināmajiem pretodu līdzekļiem, svecēm vai izvēlies kādu tautā pārbaudītu, dabīgu alternatīvu - piemēram, ēteriskās eļļas vai krustnagliņu novārījumu.

Romantikas deva

Lai radītu romantisku un mājīgu atmosfēru, padomā par atbilstošu apgaismojumu. Saplāno, kur izvietosi sveces, lāpas un lukturīšus - viesi noteikti pamanīs un novērtēs tavas pūles.

Iespēja iepazīties ar kaimiņiem

Ņem vērā, ka šī pasākuma formāts (skaņa, gaisma) varētu nesaskanēt ar kaimiņu vēlmi izbaudīt mieru un klusumu, tādēļ tev ir divi varianti: vari kaimiņus iepriekš brīdināt un saskaņot kino vakara laiku, vai arī izmanto iespēju iepazīties un uzaicini viņus apmeklēt, iespējams, šogad labāko ballīti. Kas zina, tas var būt sākums jaunai, skaistai draudzībai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!