Foto: Vida Press
Oleka ir poļu aktīviste, kura pamanās savu pārliecību izlikt dažādos amizantos un interesantos tamborējumos. Viņa ietamborē skulptūras, sevi pašu un arī ēkas. Par to šoreiz!

Trīs nedēļu garumā cilvēki pulcējās, lai piedalītos savdabīgā projektā un palīdzētu uztamborēt amizantu rozā mājiņu Somijā. Projekta vadītāja – aktīviste Oleka, kura dzimusi Polijā, vēsta "Vida Press". Jāteic, ka viņa jau iepriekš tikusi cilvēku uzmanības centrā ar saviem savdabīgajiem tamborējumiem.

Kopā ar poļu profesionāļiem, komanda saražoja vairāk nekā 300 kvadrātmetrus rozā tamborējuma.
Arī ēka, kura nu ir aptamborēta, ir visai zīmīga. Kara laikā gan pati māja, gan arī tajā mītošā ģimene palika neskarta. Tā kā saasinātās situācijas dēļ 2015. gadā vairāk nekā 21 tūkstotim cilvēku bija jāpamet savas mājas, rozā, aptamborētā mājiņa kalpo kā cerības un labākas nākotnes simbols, skaidrojusi māksliniece.

"Mūsu rozā māja ir koncentrēta vairāk uz piedzīvojumu, ne tikai mākslu," stāsta Oleka. "Tas vairāk ir par to, ka mēs visi sanākam kopā un palīdzam viens otram. Pats svarīgākais – daudzas sievietes mums piebiedrojās, lai manu sapni pārvērstu par realitāti," stāsta Oleka.

Ideja par šādu rozā mājiņu dzima kādā mazā Zviedrijas pilsētas izstādē. Tajā Oleka sarunājās ar divām bēgļu sievietēm no Sīrijas un Ukrainas, kuras dalījās savā pieredzē par nesen piedzīvoto. Kā sieviete, kura iestājusies par sieviešu tiesībām, dzimumu vienlīdzību, kā arī vārda brīvību, Oleka izpauž savu nostāju darbos, lai paustu vienotību ar tiem, kuri jūtas apspriesti. "Nav būtiski, cik zemu varam krist, mēs vienmēr varam nostāties atpakaļ uz kājām un sākt no jauna".

Šeit vari aplūkot citus mākslinieces darbus. Bet turpinājumā pēdējais no tamborējumiem, kas uzmanību izpelnījās visā pasaulē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!