Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties Ziemassvētku vakaram un Jaunā gada svinībām, vairums no mums apmeklē arī dažādus svinīgus pasākumus. Visbiežāk ielūgumos uz tiem norādīta arī ģērbšanās etiķete, paredzot konkrētu dreskodu, ko vēlams ievērot. Parasti svētku laika garderobei ir raksturīgs ģērbšanās stils, ko apzīmē ar norādi Festive. Lūk, daži ieteikumi un stila idejas, kas atvieglos tērpa piemeklēšanu!

Ar dreskodu Festive viennozīmīgi saistās mazliet ārišķīgāks stils, nekā esam raduši ģērbties ikdienā un arī saviesīgos formālos pasākumos. Izvēlies zelta, sudraba un citus metāliskos toņus, savukārt apģērba auduma izvēlē priekšroku dod brokātam, samtam, atlasam. Tāpat lieliski izskatīsies sarkanie un lillā, kā arī dārgakmeņu toņi – zaļā, marsalas, tumši zilā un smaragda krāsa.

Protams, vari izvēlēties arī klasiku – melnu kokteiļkleitu, taču, lai svinības un gatavošanās tām būtu aizraujošākas, vari atļauties arī atkāpes no ierastā svētku tērpu stila. Lieliski izskatīsies, piemēram, kleitas 20. gadu stilā, kā arī koši kostīmi, kupli svārki un izteikti sievišķīgs tēls. To vari papildināt ar krāšņam rotām un neordināras formas aksesuāriem, kas citkārt, piemēram, pasākumā ar dreskodu Black tie nebūtu pieņemami.

Tāpat vari atļauties spīdumus, fliterus un citus mirdzošus akcentus gan apģērbā, gan aksesuāros un arī apavos. Noteikti izvēlies augstpapēžu kurpes! Tiesa, ņem vērā, ka svinībās derētu arī izdejoties, tāpēc ne mazāk nozīmīgs faktors par vizuālo izskatu īsto apavu izvēlē būs arī to sniegtais komforts.

Lai koptēls būtu vienots, apģērbam pieskaņo arī atbilstošu grimu un frizūru – košas lūpas vai dūmakainas acis, mirdzošas acu ēnas, košas krāsas lainera līnija, lokas, pinumi un svinīgas frizūras. Apvienojot šos elementus, tavs svētku tēls būs pamanāms un vairos brīnumaino noskaņu un pacilātību.

Avots: Rd.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!