Foto: Shutterstock
Strauji pieaugot Covid-19 saslimušo skaitam, mediķi, kuri jau vairāk nekā pusgadu strādā paaugstinātas bīstamības apstākļos, atrodas uz morālas un fiziskas izdegšanas robežas. Pēdējo nedēļu laikā medicīnas iestādes vairākkārtēji sniegušas paziņojumus par pieaugošu saslimušo skaitu mediķu vidū. Lai sniegtu ne tikai morālu, bet arī praktisku atbalstu, tiek atsākta mediķu atbalsta akcija "Galds savējiem", portālu "Delfi" informē nodibinājums "Hospiss LV".

Nodibinājuma "Hospiss LV" vadītāja Ilze Neimane-Nešpora uzsver, ka šis ir īstais brīdis, kad būt vienotiem un ar savu rīcību pateikt paldies medicīnas darbiniekiem, kas pašaizliedzīgi turpina darbu, katru dienu riskējot ar savu veselību un pat dzīvību. Iesaistīties akcijā var ikviens iedzīvotājs un uzņēmums. Palīdzēt var gan ziedojot, gan nodrošinot ar transportu vai degvielu, gan ar brīvprātīgo darbu.

"Pagājušā nedēļā pie mums vērsās uzņēmums "Depo", kas bija pavasara akcijas "Galds savējiem" lielākais atbalstītājs, un, ņemot vērā esošo situāciju valstī, nāca klajā ar iniciatīvu atjaunot akcijas "Galds savējiem" darbību, apsolot, katru dienu līdz gada beigām mediķus nodrošināt ar 200 siltām maltītēm. Esam līdz sirds dziļumiem aizkustināti ne tikai par šo sociāli atbildīgo soli, bet arī empātijas līmeni, kas tiek izrādīts valstī patiešām grūtā brīdī," informē akcijas autore Neimane-Nešpora.

"Akcijas laikā, kas norisinājās pavasarī, secinājām, ka katru dienu nepieciešams ziedotāju papildu atbalsts 600 līdz 800 maltīšu apmērā. Tāpēc aicinu ikvienu Latvijas iedzīvotāju iesaistīties savu spēju robežās. Tas ir mazākais, ko mēs visi kopā varam darīt mediķu labā," teic "Hospiss LV" vadītāja.

Atgādinām, ka pavasara akcijas 84 dienu norises laikā izdevās mediķiem nodrošināt 63 290 maltītes 208 000 eiro apmērā. Akcijas mērķis ir sniegt atbalstu Covid-19 izplatības novēršanā un pacientu ārstēšanā iesaistītiem medicīnas darbiniekiem, katru dienu nodrošinot vismaz 1000 maltītes. Maltītes tiks nodrošinātas sadarbībā ar Latvijas ēdināšanas uzņēmumiem, tādējādi atbalstot arī tos, kuriem valstī esošās situācijas dēļ radušies ievērojami finansiāli zaudējumi. Vienas siltās maltītes izmaksas ir 3,50 eiro.

Ikviens iedzīvotājs un uzņēmums, kurš ir gatavs iesaistīties akcijā, ir aicināts sniegt savu ziedojumu, izmantojot www.hospiss.lv norādītos rekvizītus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!