Foto: Reuters/Scanpix

Kara plosītajā Irākas teritorijā skaistumkonkurss nav rīkots kopš 1972. gada. Šogad tas ir atjaunots, pateicoties dalībniekiem un organizētājiem, kuri to nodēvējuši par "uzvaras cerību", svētdien vēsta The Guardian.

Skaistumkonkurss notika Bagdādē, un tas bija veidots kā uzvaras gājiens pret valstī notiekošo karu. Tiesa, krāšņajā izrādē iztika bez tradicionālā bikini izgājiena, kā arī alkohola lietošanas, vēsta The Guardian.

"Mēs ceram, ka Irākas balss tiks sadzirdēta. Ar šo skaistumkonkursu mēs parādīsim, ka joprojām esam dzīvi, jo mūsu sirdis turpina pukstēt," sacīja Senana Kamela (Senan Kamel), skaistumkonkursa mākslinieciskā vadītāja.

Skaistumkonkursā triumfēja 20 gadus vecā Šaima Abdelrahmana (Shaymaa Abdelrahman) no pilsētas Kirkūkas (Kirkuk). Viņa kļuva par pirmo personu, kura ieguva titulu "Mis Irāka" (Miss Iraq) kopš 1972. gada.

"Es esmu ļoti priecīga redzēt, ka Irāka iet uz priekšu un attīstās," teica Abdelrahmana. Tāpat viņa norādīja, ka "šis bijis milzīgs notikums visiem irākiešiem, kas cilvēku sejās radīs tikai smaidu".

Abdelrahmana atklājusi, ka viņa izmantos savu slavu, lai veicinātu dažādās izglītības iniciatīvas, jo īpaši to cilvēku vidū, kuri konflikta dēļ pamet savas dzīvesvietas.

The Guardian informē, ka pasākumā lielākoties bija nevis modeļu izgājieni tērpos, bet runāšanas un izteikšanās daļa. Visām konkursantēm bijušas augstpapēžu kurpes, kā arī kleitas bez piedurknēm, bet to garums nedrīkstēja būt īsāks par ceļgaliem.

Greznā skaistumkonkursa izrāde tika izstrādāta tā, lai pietiekami atbilstu starptautiskajiem skaistumkonkursu kritērijiem, kas ļautu Irākas uzvarētājai piedalīties nākamajā "Miss Universe" konkursā. Taču Irākas skaistumkonkursā neiztrūka arī citu elementu, ko nevarētu novērot citu skaistumkonkursu izrādēs, piemēram, pie durvīm ar "kalašņikoviem" rokās stāvēja apsargi.

Tāpat ziņots, ka konkursam vajadzēja notikt jau oktobrī, bet, tā kā vairākas dalībnieces saņēma dzīvībai bīstamus draudus, konkursa rīkotāji to nolēma rīkot decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!