Foto: Shutterstock
Sarunājoties ar līdzcilvēkiem, pieņemam, ka viņu teiktais ir patiess un nolūki – godīgi. Tomēr reizēm savas nezināšanas vai pārmērīgas uzticēšanās dēļ arī krītam par upuri prasmīgiem meļiem. Gadījumā, ja vēlies uzlabot savas komunikācijas prasmes un novērst līdzīgas situācijas, tā aiztaupot arī virkni gluži nevajadzīgu problēmu, piedāvājam iepazīties ar ekspertu apkopotiem un noderīgiem trikiem, kā atmaskot profesionālus meļus acumirklī un neuzķerties uz viņu izliktā āķa.

Kādas ir cilvēka galvas kustības?

Ja kādam uzdod konkrētu, tiešu un, iespējams, arī neērtu un konfrontējošu jautājumu un tieši šajā brīdī viņš krasi maina galvas pozu, ļoti iespējams, tev tiek noklusēta svarīga informācija. Galvas atgāšana atpakaļ, pagriešana uz sāniem vai neapzināta papurināšana liecina par meliem, apgalvo psihologi.

Šādi cilvēks cenšas maskēt savu neērtības sajūtu, kā arī sagatavoties melošanai – tiek ieņemta ērtāka pozīcija un pretinieks, piemēram, piešķiebjot galvu, it kā neapzināti novērtēts, cilvēkam apdomājoties, kādi ir spēku samēri.

Elpošanas izmaiņas

Foto: Shutterstock

Kā mainās stāja?

Foto: Shutterstock

Pārmērīgi daudz detaļu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pieskaršanās noteiktām sejas daļām

Foto: Shutterstock

Ķermeņa aizklāšana

Foto: PantherMedia/Scanpix

Acu kustības

Foto: PantherMedia/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!