Foto: Privātais arhīvs
Dārtai Vītolai ir 32 gadi, un viņa ir apņēmīga, enerģiska un bezgala pozitīva sieviete, kas vēlas apgūt fizioterapeita profesiju, lai palīdzētu citiem. Taču viņas mērķi šobrīd apgrūtina pirms vairāk nekā gada noteiktā diagnoze – Hodžkina limfoma. Medikamenti slimības ārstēšanai jāsedz pašai, un ar ziedotāju palīdzību Dārtai jau ir izdevies iziet vairākus imūnterpaijas kursus, un veselības stāvoklis ir uzlabojies. Līdz ārstēšanas beigām palicis vēl nedaudz, un, lai šo ceļu noietu līdz galam, sievietei nepieciešama palīdzība.

Marta beigās Dārta lūdza palīdzību, lai apmaksātu dzīvībai svarīgus imūnterapijas preparātus, kurus īpaši viņai ir piemeklējuši speciālisti no Vācijas klīnikas ''Hallwang''. Tobrīd jaunā sieviete jau 15 mēnešus cīnījās ar smagu onkoloģisku slimību – limfatiskās sistēmas vēzi. Nu jau otro gadu viņai ir invaliditāte. Ar ziedotāju palīdzību Dārtai izdevās savākt līdzekļus vairākiem imūnterapijas kursiem, par ko viņa ir pateicīga ikvienam ziedotājam. Taču ārstēšana vēl nav galā, un Dārtai nepieciešams iziet vēl pēdējos ārstniecības kursus. Sniegt atbalstu sievietei ir iespējams, veicot pārskaitījumu šeit.

Dārta ar mammu atrada klīniku Vācijā. Tur Dārtai tika veikta diagnostika un visi nepieciešamie izmeklējumi – dziļāki un detalizētāki nekā iepriekš. Ārsti nozīmēja Dārtai individuālu ārstēšanu, ņemot vērā viņas slimības īpatnības.

Kopš aprīļa Dārtai ir izdevies panākt ievērojamu progresu ārstēšanā. Viņa ir izgājusi vairākus valsts apmaksātus ķīmijterapijas kursus, kā arī vairākus imūnterapijas kursus, kas tika apmaksāti ar ziedotāju palīdzību: pateicoties lielajam atbalstam, Dārta varēja regulāri lietot nepieciešamos un ļoti dārgos imūnterapijas preparātus. Papildus ārstēšanai Dārtai tika veiktas vairākas ''Detox'' procedūras, lai mazinātu ķīmijterapijas kaitīgo ietekmi uz aknām un citiem orgāniem.

Šobrīd rezultāti jau ir acīmredzami. Analīzes ir uzlabojušās, un Dārtas stāvoklis ir stabilizējies. Jaunā sieviete jūtas labi un pat mēģinājusi spēlēt iemīļoto tenisu. Viņa tic, ka spēs uzveikt ļauno slimību. Dārta no visas sirds pateicas Latvijas un Vācijas mediķiem, kas nodarbojas ar viņas ārstēšanu, kā arī katram, kas palīdz viņai cīnīties par savu dzīvību. Viņas sapnis ir pilnībā izveseļoties un apgūt fizioterapeita profesiju, lai varētu palīdzēt citiem.

Ar Dārtas rezultātiem ir apmierināti arī vācu ārsti, kas piemeklēja viņai individuāli piemērotu ārstēšanās shēmu. Atlicis vēl pavisam nedaudz – pabeigt ārstēšanos un nostiprināt rezultātu. Lai to izdarītu, Dārtai līdz jūlija vidum ir jāiziet vēl trīs imūnterapijas kursi. Tas palīdzēs nostiprināt sasniegto un novērst slimības recidīvus.

Dārta ir ļoti pateicīga ikvienam, kas jau ir ziedojis, un tic, ka ar līdzcilvēku palīdzību ir iespējams savākt vēl nepieciešamo summu viņas ārstēšanai. Viens imūnterapijas kurss maksā apmēram 3300 eiro. Lai Dārta varētu pabeigt ārstēšanos, nepieciešams savākt 9900 eiro.

Programma "Zaļā lampa" Dārtas Vītolas atbalstam izveidojusi ziedojumu tālruni – 90006384, kurš darbosies līdz 19. jūnijam. Maksa par zvanu – 1,42 eiro.

Tāpat labdarības fonds ''BeOpen'' atvēris speciālu kontu medikamentu apmaksai – nekādi procenti no pārskaitījumiem uz šo kontu netiek ieturēti. Jebkādu ziedojuma summu iespējams pārskaitīt, spiežot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!