Daudzas sievietes, iestūrējot laulības ostā, maina uzvārdu. Kā uzvārda maiņa ietekmējusi kulinārijas meistares Lienes Zemītes personību, viņa stāsta sarunu šovā "Starp mums runājot".

"Mans iepriekšējais uzvārds bija mana tēva uzvārds," iesāk Zemīte. Viņa min, ka vienmēr jutusies ļoti tuva tēva mammai, tāpēc bijis svarīgi uzvārdu saglabāt. "Bet, kad satiku savu vīru, sapratu, ka šim uzvārdam ir pienācis gals. Ir jāmaina." Tāpat sieviete piekrīt, ka gatavība uzvārda maiņai ir atkarīga no vīrieša.

Pirms kāzām Liene bija Tomsone. Viņa atklāj, kādas dzīves uztveres un iezīmes raksturo abus uzvārdus: "Tomsone bija tāda daudz, daudz straujāka. Es visur skrēju, visur gribēju paspēt. Man bija ceļojumi viens pakaļ otram, man vajadzēja apceļot visu pasauli darba darīšanās." Turpretī Zemīte vairs nav tik nemierīga: "Viņai patīk mājas. Lai tagad mani pierunātu braukt kaut kur darba ceļojumā, diezgan grūti varētu būt. Man nepatīk. Man patīk ceļot tikai ar ģimeni – vai nu visiem kopā vai tikai divatā ar vīru." Viņa piebilst, ka ceļojumi vienatnē ir atstāti pagātnē, un tas esot bijis Tomsones laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!