Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Filisa Džonsa un Irēna Krampa ir dvīņumāsas, kuras dzīvo Lielbritānijā. Omulīgās dāmas dzimušas 1916. gada 20. novembrī un šogad atzīmēja savu 102. dzimšanas dienu, tādējādi kļūstot par vecākajām dvīnēm valstī, vēstī "Caters News".

Kolorītās māsas nudien izskatās vairākus desmitus gadu jaunākas. Filisa ir 25 minūtes vecāka nekā Irēna, taču tas nemaina faktu, ka viņas dzīves laikā pieredzējušas četras monarhu un 20 premjerministru maiņas, kā arī divus pasaules karus. Māsas atklāj, kur meklējams viņu izskata un sajūtu noslēpums – viņas ēd daudz zivju, kā arī iemalko divus stipros dzērienus vienā reizē.

Foto: Caters News/Scanpix/LETA

Filisas 59 gadus vecais dēls Karls sacījis, ka ļoti lepojas gan ar savu mammu, gan arī tanti. Viņš skaidro, ka pagaidām neesot sazinājies ar Ginesa pasaules rekordu grāmatu, bet noteikti to izdarīšot. Tāpat Karls piebilst, ka viņa mammai ir vaskulārā demence, un, lai neliktu viņai justies neērti, nelielas dzimšanas dienas svinības organizētas turpat mājās.

Foto: Caters News/Scanpix/LETA

"Es noteikti ceru, ka būs vēl arī citas dzimšanas dienas," teicis Karlis. Viņš gan uzsvēris, ka demences dēļ mamma vairs nejūtas tik labi, bet viņa cīnās un noteikti neizskatās kā 102 gadus veca dāma. Tante šobrīd izmantojot staigāšanas rāmi, bet tas viņai nebūt nav nepieciešams. "Kad cilvēki uzzina, cik viņām ir gadu, viņi netic, jo abas izskatās apmēram 60 gadus vecas."

Karls uzsver, ka māsas dzīvojušas vienā mājā pēdējos astoņus gadus. Par pārcelšanos uz veco ļaužu pansionātu vai stacionāro aprūpi nevarot būt ne runas, jo nedz viena, nedz arī otra to nevēloties, taču aprūpētāji reizēm pie viņām ierodas paši.

Foto: Caters News/Scanpix/LETA

"Caters News" vestī, ka vecākajam cilvēkam Lielbritānijā šobrīd ir 112 gadi, bet vecākajam dvīņu pārim pasaulē – 104.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!