Foto: DELFI
Kāds, lai cīnītos pret dusmām, pārbīda mēbeles, kāds cits – spodrina māju vai skrien maratonu. Vai vīriešu un sieviešu agresija izpaužas dažādi?

26. aprīlī televīzijas kanāla STV Pirmā sarunu šovā "Starp mums runājot" viens no viesiem bija, iespējams, slavenākais Latvijas itālis Roberto Meloni. Spraigās sarunās raidījuma viesi pievērsās sensitīvai tēmai – sieviešu agresijai un dusmām.

Roberto uzskata – nav svarīgi, vai agresīva ir sieviete vai vīrietis, svarīga ir cilvēka izcelsme. Bieži vien tiekot jauktas divas dažādas lietas – agresija un cilvēka straujais temperaments.

Jautāts par to, vai pašam nācies saskarties ar sievietes agresiju, viņš nosmej: “Protams! Ļoti bieži!” Tomēr atzīst, ka tas bijis tikai joks vispārējai jautrībai, un patiesībā neviena sieviete viņu iekaustījusi neesot. Tas tāpēc, ka viņš esot ļoti pozitīvs, dzīvespriecīgs un miermīlīgs cilvēks.

Raidījumā tiek spriests par to, kas cilvēkā var izraisīt agresiju. Izrādās, agresiju nevajadzētu uzskatīt par fizisku kaitējumu vien, tā var būt arī cita veida komunikācija – nepiedienīga izrunāšanās un žestikulēšana. Lai pret agresiju cīnītos un novērstu jaunu dusmu rašanos, ir jāsaprot, kas to izraisa – aizvainojums, striktas diētas ieturēšana vai pat neēšana, paģiras, cīņas spars sportā vai kas cits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!