Foto: Shutterstock
Šoreiz nerunāsim par daudzu pieaugušu dāmu ieradumu pīt mīlīgas biželes, krekliņiem ar Disneja princešu apdruku un bērnišķīgo "niķi" stāvēt ar uz iekšu vērstiem purngaliem. Gaume, protams, ir katra paša izvēles jautājums un zināms, ka par to nestrīdas, bet ir virkne tiešām kaitinošu ieradumu, no kuriem daudzām daiļā dzimuma pārstāvēm būtu vajadzējis atvadīties jau vidusskolas laikā, tātad, – vismaz pirms gadiem divdesmit.

Lai uzzinātu, vai arī tu neesi pārāk ilgi aizkavējusies bērnībā, noskaidro "Passion" speciālistu viedokli par to, kādi tad ir septiņi padsmitniecēm raksturīgi ieradumi, kas nedaiļo pieaugušas sievietes.

Pārspīlēta seksualitāte

Foto: Shutterstock

Ierasties klubiņā un it kā starp citu paziņot savai draugu un paziņu kompānijai, ka "jaunais krūšturis izrādījās ellīgi neērts, tādēļ nupat kā tualetē atbrīvojos no tā", ir pieņemama rīcība astoņpadsmit gadu vecumā. Pusaudži izmēģina savu seksualitāti visos iespējamos veidos, tā ir viņu konkrētā vecumposma nepieciešamība, kas svarīgāka gan par citu cilvēku jūtām, gan par iespējamām sekām.

Pieaugušie atšķiras ar to, ka spēj izvērtēt savu darbību atbilstību konkrētajai vietai un situācijai. Diezin vai tava draudzene, kurai blakus stāv viņas laulātais, būs sajūsmā par naivi vaļsirdīgo paziņojumu, ka esi atbrīvojusi savas krūtis no žņaugiem. Šoreiz tu noteikti netiksi cauri ar: "Ko gan tādu es pateicu?"

Mūžīgais PMS sindroms

Hormoni, protams, pasē neskatās un izspēlē jokus gan ar nepieredzējušām jaunavām, gan trīsdesmitgadniecēm. Tomēr pieaugušas sievietes priekšrocība ir spēja atpazīt savu garastāvokļa svārstību cikliskumu un kontrolēt emociju izpausmes (vismaz censties to darīt). Diez vai kāds tev piedos emociju karstumā sarunātās muļķības, ja pēc laika mēģināsi visu vērst par labu, noveļot vainu uz saviem trakojošajiem hormoniem.

Ekstravagantas diētas

Foto: Shutterstock

Teju katra dāma 14, 16 vai 18 gados ir "sēdējusi" uz kādas drastiskas diētas. Jo Britnija Spīrsa pēdējā klipā izskatījās tik satriecoši, vai arī šķita, ka ar pāris zaudētiem kilogramiem noteikti pietiks, lai tevī iemīlētos Mareks no vienpadsmitās "bē". Lielākoties gan visas diētas beidzās jau pēc pāris dienām, kad draudzene novicināja gar degunu iecienītāko čipsu paku vai ierosināja aiziet nobaudīt supergardo jauno burgerīti tuvējā ātro uzkodu ēstuvē.

Ko gan lai saka par pieaugušu, izglītotu sievieti, kura nepārstāj ticēt brīnumiem – strādājot pusotru slodzi, grauž vien burkānus un seleriju saknes, bet jau pēc pāris dienām žēlojas kolēģiem par bezspēku un miegainību? Tikpat loģiski būtu cerēt, ka mašīna var kustēties uz priekšu ar tukšu bāku.

Impulsīva iemīlēšanās

Vai atceries, kā piecpadsmit gadu vecumā gulēji ar mīļākā dziedātāja attēlu zem spilvena un raudāji gaužas asaras par to, ka, visticamāk, nekad neapprecēsies ar viņu? Jau pēc divām nedēļām biji neglābjami iemīlējusies kādā noslēpumainā svešiniekā, kurš tev (vai varbūt tomēr kādai citai) pasmaidīja, izkāpjot no autobusa. Tagad tas šķiet smieklīgi, vai ne? Bet, ja līdzīgi rīkojas pieaugusi sieviete, kurai, neskatoties uz dzīves pieredzi, katru mēnesi ir cits "vienīgais" un "neatkārtojamais", tas gan ir visai nožēlojami.

Garastāvokļa svārstības

Foto: PantherMedia/Scanpix

Sešpadsmit gadu vecumā krasas un pēkšņas garastāvokļa svārstības, kad tikai pāris mirkļi šķir absolūtu mīlestību no klajām naida izpausmēm un asaru plūdus no histēriskām smieklu lēkmēm, ir normāla un saprotama parādība. Bet, ja nobriedusi sieviete strīda karstumā zaudē savaldību, aizcērt aiz sevis durvis, tad paver tās, sūtot savu partneri pie visiem velniem, bet jau pēc mirkļa izplūst asarās un izmisīgi lūdzas, lai viņš beidz kravāt koferi, – tas jau izklausās pēc diagnozes. Varbūt ir vērts vienkārši piesēst, aizskaitīt līdz desmit un beidzot izdomāt, kāds tad īsti ir mērķis, ko vēlies panākt.

Kompromisu nepieņemšana

Pusaudži pasauli redz tikai divās krāsās – melnu un baltu. Viņi ir dumpīgi, gatavi cīnīties par saviem ideāliem, mainīt pasaules kārtību, rīkot revolūcijas un rāpties uz barikādēm. Protams, arī pieaugušiem cilvēkiem dzīvē ir momenti, kad jāiztur apkārtējo spiediens un jāaizstāv savi principi, neatkāpjoties no tiem ne soli. Tomēr vairumā gadījumu taisnība ir vecajai patiesībai, kura vēsta, ka piekāpjas gudrākais.

Diez vai būs kāds labums, ja aizsvilsies, uzstājīgi mēģinot pierādīt, piemēram, ka zeķes nekādā gadījumā nedrīkst nēsāt ar sandalēm. Vienīgais ko panāksi – piesardzīgu sarunbiedra atkāpšanos, lai mēģinātu tev no droša atstatuma iemest mutē baldriāna tableti.

Košļeņu burbuļu pūšana

Nopietni? Tas bija stilīgi deviņdesmitajos, bet, attopies taču reiz un esi žēlīga pret apkārtējiem – 2017. gads jau stāv uz sliekšņa!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!