Foto: Publicitātes foto

Ja šobrīd apsverat sava mājokļa labiekārtošanu, Jūsu prātu noteikti nodarbina dažādi jautājumi - kādas mēbeles labāk izvēlēties, kādus toņus un faktūras lietot, izvēloties dizaina elementus, kā panākt efektīvu istabas vizuālo risinājumu, vienlaicīgi saglabājot praktiskumu un funkcionalitāti dažādajās detaļās? Katras telpas iekārtošana ir individuāla un ārkārtīgi specifiska, tāpēc var prastīt Jums ne tikai nedaudz zināšanu, bet arī personiskā radošuma, oriģinalitātes un prakstiskās domāšanas.

Šoreiz aplūkosim, kā veiksmīgi iekārtot tieši viesistabu.

Nosaki, kāds būs viesistabas stils

Interjera dizainā eksistē daudz un dažādi stili. Ikvienu no tiem raksturo savas iezīmes un īpašības, tādējādi būtiski atšķiras tajos iekļautie toņi, detaļas un kopējais rokraksts. Piemēram, jūgendstils pazīstams ar noapaļotām formām un neregulāriem līniju ritmiem. Šim stilam aktuāli arī stilizēti ziedu un augu motīvi un dažādi ornamenti. Mūsdienās cillvēki, uzlabojot savu mājokli, nereti izvēlās izmantot jūgendstila tapetes vai dizaina elementus.

ART-DECO stils savukārt vērsts uz greznību un eleganci. Šim stilam raksturīgs atkārtots ģeometrisku formu ritms, zigzagi, kā arī liektu un vijīgu līniju motīvi. ART-DECO noteikti ir pamanāms un košs, bieži vien tajā izmanto drosmīgas krāsas - sarkanu, zelta, melnu, dzeltenu.

Pilnīgs pretstats šim stilam ir minimālisms. Tam būs raksturīgs askētisms, mierīgi toņi un lakoniskas formas. Protams, bez speciālista padoma, nezinātājam būs grūti orientēties un neapjukt šo daudzo stilu klāstā, tāpēc neliela informācijas izpēte vai konsultācija pirms iekārtošanas darbiem nenāks par ļaunu.

Iegādājies viesistabas mēbeļu komplektu

Viesistabas mēbeles komplekti būs labs risinājums, lai pārmaiņu gaitā saglabātu istabā vienotu stilu. Interneta veikalā 220.lv varat iegādāties dažādus mīksto mēbeļu komplektus, kas atbildīs Jūsu gaumei un paredzētajam budžetam.

Plašā klāstā pieejami dažādu stilu dīvānu komplekti. Populārākie materiāli, no kuriem tiek ražotas mīkstās mēbeles, ir gobelēns un mākslīgā āda. Gobelēns kā materiāls izceļas ar savu ilggtspēju un plašajām audumu variācijas iespējām. Šī materiāla mēbeļu sortiments patiešām ir ļoti liels, tāpēc varēsiet viegli atrast sev vajadzīgo un piemērot to telpas kopējai būtībai. Arī mākslīgās ādas mēbeles piedāvā iespaidīgu krāsu gammu un stilu dažādību, turklāt rūpīgas saglabāšanas un kopšanas rezultātā, arī šis materiāls jūs nepievils ar savu ilgtspējību.

Veikala 220.lv piedāvātajās mīksto mēbeļu komplektācijās atradīsiet risinājumus, kuros ietilpst dīvāns un krēsli, kā arī divi dažāda izmēra dīvāni. Šādas komplektācijas iegādi noteikti vērts apsvērt, ja mīlat uzņemt ciemiņus. Tā nodrošinās pietiekoši daudz vietas visiem.

Padomājiet par apgaismojumu

Kad būsiet noteikuši, kādā stilā veidosiet viesistabu, un iegādājušies galvenās mēbeles, noteikti padomājiet par istabas apgaismojumu. Gaismas ķermeņus nepieciešams plānot tur, kur tie būs nepieciešami un funkcionāli.

Ja veidojat grāmatu lasīšanas stūrīti, tajā labi iederēsies stāvlampa. Ja spēlējat galda spēles, padomājiet, vai galvenais apgaismojums - lustra, jums dos pietiekoši daudz gaismas. Iespējams, to derēs papildināt ar kādu nelielu, bet interesantu galda lampu. Dažkārt ir vērts izgaismot arī interesantus interjera dizaina elementus, kā arī piešķirt papildu apgaismojumu spogulim. Risinājumi ir dažādi, tomēr par apgaismojumu ieteicams domāt iekārtošanas darbu pēdējā posmā, lai nodrošinātu gaismas krišanu uz objektiem, kas jau telpā atraduši savu vietu.

Padomājiet par dizaina elementiem

Kad iekārtošanas darbi rit uz beigām, noteikti padomājiet par maziem knifiņiem - dizaina elementiem. Varbūt esat mākslas cienītājs un vēlēsieties viesistabā novietot gleznas? Iespējams, viesistabu vēlēsieties padarīt mājīgu, tajā novietojot ģimenes fotogrāfijas. Šim nolūkam varat piemeklēt dažādus fotorāmjus, kā arī citus nestandarta risinājumus.

Radīt noskaņu istabā Jums var palīdzēt arī dažādas dekoratīvas figūras, vāzes, kurās varat ielikt dzīvos vai dekoratīvos ziedus, spoguļi, jūsu personīgās kolekcijas vai pat ģimenes relikvijas. Lai arī kādā stilā veidosiet savu viesistabu un kādas mēbeles izvēlēsieties, galvenais, lai Jūs un Jūsu viesi tajā justos patīkami un gaidīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!