Foto: Shutterstock
Ja vēlies ataudzēt garus, biezus un veselīgus matus, vērts domāt ne tikai par efektīvu matu kosmētiku, kas godam pilda savu uzdevumu, bet arī par matu kopšanu ar dabīgiem līdzekļiem. Šai sakarā piedāvājam myhealthtips.in apkopoto augu uzskaitījumu, kas derēs gan iekšķīgai lietošanai, gan ārīgai matu kopšanai.

Nātres


Foto: Shutterstock

Nātres ir viens no matu augšas stimulēšanai vērtīgākajiem augiem, jo tās satur vielas, kas novērš nevēlamas testosterona hormona izmaiņas, kas ir izplatītākais matu izkrišanas cēlonis. Šo zaļumu vari lietot gan iekšķīgi, pievienojot nātres salātiem un zupām vasarā, kā arī ārīgi – ieziežot galvas ādu ar nātru ekstraktu vai citiem dabīgiem līdzekļiem, kuru sastāvā ir nātres.

Rozmarīns


Foto: Shutterstock

Rozmarīns pret matu izkrišanu tiek lietots jau gadsimtiem ilgi. Tāpat tas padara matus biezākus, garākus un novērš plikpaurību, jo veicina asinsriti galvas ādā. Šo augu vari lietot arī tad, ja cīnies ar blaugznām un sausu galvas ādu. Lieto rozmarīnu, kombinējot to ar olīveļļu ātram un efektīvam rezultātam!

Piparmētras


Foto: Shutterstock

Līdzīgi iepriekš nosauktajiem augiem, arī piparmētras ir sens dabisks līdzeklis, kas lietots, lai mazinātu matu izkrišanu un veicinātu to augšanu. Piparmētras uzlabo matu folikulu stāvokli, kā arī atvēsinošā efekta dēļ uzlabo asinsriti.

Alveja


Foto: Shutterstock

Alveja ne tikai uzlabo galvas ādas stāvokli, bet arī regulē tās pH līmeni, attīra aizsprostotās poras un uzlabo asinsriti. Eksperti šo augu iesaka lietot dabiskas maskas veidā, kombinējot alveju ar kokosriekstu pienu.

Dadzis


Foto: PantherMedia/Scanpix

Arī dadzis ir augs, kas jau gadsimtiem ilgi tiek izmantots skaistumkopšanā tā vērtīgo un dziedniecisko īpašību dēļ. Dadžos ir vielas, ka uzlabo asinsriti, kā arī liels daudzums organismam tik vajadzīgo taukskābju, kas īpaši labvēlīgi ietekmē matu augšanu.
Lai uzlabotu matu veselību, regulāri lieto dadžu sakņu uzlējumu, iemasējot to galvas ādā!

Lavanda


Foto: PantherMedia/Scanpix

Lavandai piemīt ne tikai asinsriti stimulējošas, bet arī antibakteriālas īpašības, kā rezultātā tā efektīvi mazina ādai nodarītu kairinājumu un iekaisumus. Tāpat tā mazina ādas sausumu un blaugznas.

Gingko biloba


Foto: PantherMedia/Scanpix

Šis augs veicina asinsriti un satur ievērojamu daudzumu vērtīgu un barojošu vielu. Lieto tā ekstraktu ārīgi vai uztura bagātinātājus ar gingko biloba un ženšeņa ekstraktu!

Kosas


Foto: PantherMedia/Scanpix

Kosas satur vielas, kas efektīvi stiprina nagu, kaulu un matu struktūru. Tajās ir silīcijs, kas ir viena no svarīgākajām vielām spēcīgu un biezu matu ataudzēšanā. Jāpiebilst, ka kosu ekstrakts ir lielākajā daļā matu kopšanai paredzēto kosmētikas produktu sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!