Foto: Shutterstock
Veselīgi un mirdzoši mati ir katras sievietes lielākā vēlme, rūpējoties par savu izskatu. Šai sakarā piedāvājam noderīgas viltībiņas, ko apkopojis portāls "Women's Health" un kas padarīs matu kopšanu vienkāršāku.

Iztiec bez dvieļa

Žāvējot matus, nelieto dvieli. Pretējā gadījumā mati tiks sarīvēti, kļūs sausāki un nespodrāki, kā arī elektrizēsies. Tā vietā matus viegli izspaidi, aptin dvieli ap galvu un pēc tam ļauj tiem žūt dabiski, līdz fēna lietošanai.

Mežacūkas saru suka

Šāda materiāla suka efektīvāk nogludina matus, tā ļaujot tiem labāk atstarot gaismu. Kad esi matus izsukājusi ar to, ar vēsa gaisa pūsmu un apaļu suku vēlreiz izķemmē matus, tā padarot tos vēl gludākus un attiecīgi – mirdzošākus.

Rūpes par sprogainiem matiem

Taisni mati ir gludāki un tāpēc labāk atstaro gaismu, savukārt sprogaini to it kā uzsūc. Lai tavas cirtas mirdzētu, lieto atbilstošu matu kosmētiku – nogludinošus spīduma sprejus, kas reizē piešķirs tavām lokām formu un apjomu!

Žāvēšana

Protams, tas kaitēs matiem, tomēr maksimāli gludu efektu un attiecīgi mirdzumu panāksi tad, ja matus ar fēnu izžāvēsi pilnībā, procesu noslēdzot ar vēsa gaisa plūsmu, kā arī ieziežot matos nogludinošu līdzekli. Vien atceries, ka tas jāliek uz plaukstām un tad rūpīgi jāieklāj matu galos. Ja liksi to uzreiz šķipsnās, iegūsi taukainu matu efektu.

Lutini

Lai mati mirdzētu, tiem jābūt veseliem. Lutini tos ar maskām un eļļām, kā arī laiku pa laikam aplīdzini galus, lai mati nešķeltos līdz pat galvvidum.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!